cookie-og-privatlivspolitik
Claus Meyer glæder sig til at grynte som en gris under Madens Folkemøde.

3

Billeder

Claus Meyer glæder sig til at grynte som en gris under Madens Folkemøde.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Hvin som en gris, men kom sulten

Med over 150 forskellige oplevelser er der nok at se på - og smage på - ved Madens Folkemøde.
24. september 2021 kl. 13:00 Af Andreas Johansen

ENGESTOFTE Fredag og lørdag er Lolland centrum for den kulinariske udvikling i landet, når Madens Folkemøde rykker ind på Engestofte Gods.

Det er et arrangement med over 150 forskellige begivenheder, oplevelser og debatter.

Folketidende har spurgt tre markante skikkelser i den lokale fødevaredebat om, hvad de synes, der er særlig spændende at se i løbet af fødevarefestivalen.

Kok og iværksætter Claus Meyer er stadig helt høj på fodboldlykke, efter Nykøbing FC slog FC København onsdag aften, da han torsdag eftermiddag taler med Folketidendes udsendte:

- Der er en masse strandkrabber i havet, men ingen får dem fanget og brugt - den er en smule uopdaget, synes jeg. Man kan lære at lave en strandkrabbebisque, og der kan man være med hele vejen. Det tager en halv time, så laver man en kæmpe portion - man lærer at lave retten og får lov at spise den, forklarer Claus Meyer.

Annonce

Du kan prøve at lave krabbebisque både fredag og lørdag.


Hyl som en gris

Men du skal møde op lørdag klokken 12.45, hvis du vil lære at lave grisehyl af verdensmesteren i selvsamme disciplin, Noël Jamet.

- Jeg kommer til at agere oversætter for Noël, så man får chancen for at sige hej til mig også. Det er i den sjove, finurlige del af kalenderen, og jeg har selv haft megen glæde af at kunne hyle som en gris, påstår Claus Meyer.

Hans sidste tip er at se stykket om værtskab og afvisning. Her har stjernekokken selv været meget involveret, forklarer han:

- Vi undersøger gæstfrihedens væsen, men ser også nærmere på dens modstykke, afvisningen. Hvad sker der, når man ikke føler sig ventet og velkommen, og er der noget, vi kan gøre bedre sammen. Det bliver med sognepræst Jesper Vigant, skuespiller Birgitte Hjort Sørensen og mange andre store navne.

Annonce

Bælgfrugter og lagkage

Signe Wenneberg ser også frem til madmødet. Her står hun i egen stand med sin søn, hvorfra de under navnet Wenneberg & Sønner sælger botanisk gin.

- Madkulturen, hvor jeg er medlem af bestyrelsen, har ni spændende debatter. Det er med deltagelse af minister og en masse meget relevante mennesker. En debat, jeg synes er særlig spændende, er den om bælgfrugter. Det eneste sted, man dyrker ærter i stor skala her i Danmark, er på Lolland. Det er ret sjovt.

Derudover vil Signe Wenneberg også anbefale, at man lægger vejen forbi arrangementet med titlen "Lørdagslagkage". Her inviterer konditor Torben Bang fra Hesnæs Havn Bageri og Spiseri til kagebord på Madens Folkemøde.

- Torben Bang er jo en af Danmarks bedste indenfor sit felt. Han har været verden rundt på alverdens store steder, og så vælger han at bosætte sig på Falster og bruge sine talenter på Hesnæs. Det synes jeg er spændende - og hvem vil ikke have lørdagslagkage, spørger Wenneberg.


Madoverfart med "Anemonen"

De sidste tips kommer fra 1. viceborgmester i Lolland Kommune, Henrik Høegh (V).

Annonce

- Det nye i år, som jeg synes er allermest spændende, hedder "På madoverfart med Madame Nielsen & Oliver Stilling". Turbåden Anemonen sejler på Maribosøerne, og der hører man fortællinger fra Madame Nielsen, forfatter og kunstner - og lidt af en verdenskvinde. Det glæder jeg mig til, forklarer Henrik Høegh.

- Er man mere interesseret i smage og dufte, håndværket, om man vil, er Michelin-kok Jonas Mikkel- sen fra Hotel Frederiksminde at finde på Madens Folkemøde. Han øser ud af sine kundskaber, og hvis man er med på en snak om lokale, friske råvarer, hvor hver mundfuld er en oplevelse, er han en af dem, man skal holde øje med, forklarer han.


Mad med unge

Hans sidste tip er målrettet de yngre gæster:

- For dem, der skal have inspiration til ugens måltider og engagere børnene, vil jeg anbefale, de kigger på Celfs "Mad med unge" - hver time starter de et nyt børnehold op, som engagerer børnene, og giver inspiration til fornuftige, sunde og velsmagende retter.

Og så har Henrik Høegh også lige et sidste tip. Det er ganske simpelt.

Annonce

- Lad være med at spise hjemmefra. Der er en masse lækre ting, I kan få lov at smage på Madens Folkemøde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE