cookie-og-privatlivspolitik
Helle Bertram var primus motor for borgermødet i Nykøbing, der var det sidste af tre.

11

Billeder

Helle Bertram var primus motor for borgermødet i Nykøbing, der var det sidste af tre.
Foto: Flemming K. Karlsen

Guldborgsund

Hvordan bliver Nykøbing attraktiv for karrieren?

Spørgsmålet til én million var mandag aften: Hvordan får vi tilflyttere til Guldborgsund, og hvordan bliver det endnu mere attraktivt at bo her?
25. januar 2020 kl. 14:44 Af Maria Juel Glasius

Annonce

GULDBORGSUND Tryghed og tillid til naboerne. Fritidstilbuddene. Kulturelle oplevelser. Sundhedspleje for børn og unge og gymnasielle tilbud af høj karakter.

Alt sammen blev fremhævet af 1.500 personer ved en undersøgelse sidste år om de ting, der var særligt godt ved at bo i Guldborgsund. Men der er brug for flere indbyggere, forklarede Martin Lohse, formand for kultur-, fritids- og bosætningsudvalget mandag aften ved det sidste af tre kommunalt arrangerede borgermøder.

Temaet for det sidste møde var karriere og uddannelse, som er et særligt vigtigt fokus hos Lise Damsgaard fra Business Lolland-Falster.

De seneste år har ægtefællejobs været et af de største fokusområder for hende. For det er en stor beslutning at flytte, uanset om man kommer fra Barcelona eller Thy, forklarede hun. Og derfor er det rart på forhånd at have et job til ægtefællen. Muligheden for at få hjælp til den opgave er derfor populær.

På Nykøbing F. Sygehus har man skabt hjemmsiden www.komsydpå.dk, der skal fjerne den tvivl, som læger, sygeplejersker og andet personale måtte have ved at komme til Nykøbing og bo og arbejde.

Sygehuset har også boliger, de selv stiller til rådighed, samt store busser, der to gange om dagen kører fra Vesterport Station i København til Nykøbing - og retur.

- Antallet af medarbejdere, der bruger bussen, er steget, og vi overvejer derfor at lave et stop på Sydmotorvejen for at se, om det kunne give endnu mere personale til sygehuset, forklarede direktør Ricco Dyhr.

Han har til gengæld en bøn til dem, der overvejer at arbejde på et sygehus i fremtiden.

- Vi har et stort behov for, at flere gennemfører deres uddannelse. Gerne flere sygeplejersker.

André Andersen fra Vores Nykøbing slog fast, at det er værd at støtte lokale butikker, hvis man fortsat ønsker at kunne handle i nærheden. Det er ikke en hemmelighed, at internethandlen kun stiger, og det vidnede bugnende pakkeudleveringssteder om ved juletid sidste år.

Men i en analyse fra Institut for Centerplanlægning ses det, at der blot vil være 29 handelsbyer tilbage i 2030, hvis 50 procent af handlen foregår online. Nykøbing er ikke en del af de 29 byer. Den nærmeste handelsby vil være Næstved.

- Vi har en fantastisk revy, der gør det rigtig godt og leverer en masse mennesker hver sommer. Folk kommer i bus og tager hjem samme aften. Hvorfor ikke tilbyde en overnatning på hotel, så de kan bruge lidt tid i byen dagen efter, spurgte han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce