cookie-og-privatlivspolitik
Samtidig med holdet i Nørre Alslev Gymnatiskforening startede også et "mandfolk på mountainbike"-hold op i Nykøbing og Sakskøbing.
Samtidig med holdet i Nørre Alslev Gymnatiskforening startede også et "mandfolk på mountainbike"-hold op i Nykøbing og Sakskøbing.
Foto: Peter Levinsen Hansen

Guldborgsund

Hyggelig mandehørm på mountainbikes

- Du skræmmer de her mænd væk, hvis der også kom unge damer. Og så er der bare en anden jargon, når det bare er mænd, siger træner.
10. maj 2019 kl. 17:40 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NØRRE ALSLEV - Der var 15, der var skrevet op til informationsmødet i mandags, men der dukkede 29 op. Så der kommer måske mellem 10 og 30 her til aften. Hvis der kommer 25, er jeg godt tilfreds, fortalte Jamie Bondehøj torsdag eftermiddag. Han er en af fire tovholdere på et nyt tilbud i Nørre Alslev Gymnastikforening "Mandfolk på mountainbikes", hvor startskuddet gik i går torsdag aften.

Tilbuddet er en del af Bevæg dig for livet, hvis mål er at få flere danskere til at dyrke idræt. Guldborgsund Kommune er visionskommune i tilbudet sammen med 11 andre kommuner i Danmark.

"Mandfolk på mountainbikes" henvender sig til mænd, som holder af at spise sig mætte om aftenen og måske fylder godt i landskabet.

- De skal ikke være topatleter. Det handler bare om at komme op af sofaen, så de mærker, at de har et hjerte og en puls. Vi har nogle lignende projekter. Sidste år startede vi floorball op også kun for mænd. Og der er vi i gennemsnit mellem fire og 12 per gang. Det er igen også for at få mænd op af sofaen. Og nogle af dem, der kommer, de fortæller, "jeg har ikke lavet noget siden, jeg gik ud af folkeskolen", og de er et sted i 40erne. Det er dem, vi gerne vil have fat i, fortæller Jamie Bondehøj.

Og målet om at nå 25 deltagere skulle vise sig at passe perfekt, da det var, hvad der dukkede til den første aften.

Aftenen gik med socialt samvær og hygge i den lille skov syd for Nørre Alslev. Og det, at holdet er et rent mandehold, er en vigtig faktor, fortæller Jamie Bondehøj.

- Du skræmmer de her mænd væk, hvis der også kom unge damer. Og så er der bare en anden jargon, når det bare er mænd. Du kan frit sige "hold kæft det gjorde ondt i mine kugler", uden at det skræmmer nogen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce