cookie-og-privatlivspolitik
Opvisning ved Nykøbing F. Karatecenter.

24

Billeder

Opvisning ved Nykøbing F. Karatecenter.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Hyldest af hallens mange fællesskaber og oplevelser

BILLEDSERIE: Nykøbing F. Hallens 50-års jubilæum blev markeret lørdag.
09. september 2019 kl. 13:31 Af Birgitte Grønning

Annonce

Faner, bigband, taler, flotte opvisninger og klapsalver var med til at markere Nykøbing F. Hallens 50-års jubilæum lørdag.

Hallen, som blev indviet af selveste prinsesse Margrethe i 1969, består som bekendt i sit ydre af mursten. Men det var dens favnende indre, der først og fremmest blev hyldet på jubilæumsdagen.

For det er oplevelserne og fællesskabet mellem mennesker i hallen, det hele handler om, slog borgmester John Brædder fast i sin tale.

- Dengang i 1969 var der også en masse debat, om det var for meget at bruge 15 millioner kroner på at bygge sådan en hal. Var den nu også nødvendig? Ja, det var den. For det drejer sig ikke om mursten, det drejer sig om oplevelser. Og den er alle pengene værd, slog John Brædder fast og fremhævede store sportsbegivenheder som NFHs danmarksmesterskab i 2017, DM i dans, Nordens største brydestævne og VM i boksning som eksempler på Nykøbing F. Hallens rummelighed.

- Men det handler om meget andet end elitesport, for hallen er også fyldt med skolebørn, der giver den gas med træningen mange timer hver uge. Vi ved, at bevægelse medvirker til bedre humør, så man lærer mere og får mindre stress. Så det er sådan set bare om at komme i sving, lød den borgmesterlige opfordring fra talerstolen foran Aktiv Fritids Bigband.


Samlede penge ind

Med til festen var også formand for orkestrets forening, Bent Brund, som godt kan huske tilbage til 1969.

- Jeg var med til at samle penge ind til hallen. Vi har nogen fra Idestrup Idrætsforening, der kørte rundt i bøgegrens-pyntet hestevogn og tog imod bidrag. Mange af omegnsbyerne hjalp til, og jeg husker en god fællesskabsfølelse om projektet, fortæller 75-årige Bent Brund.

På tilskuerrækkerne sad også 87-årige Helge Christensen, der har mange gode minder som bruger af hallen.

- Jeg har dyrket udspring og svømning her, dengang der var svømmehal også. Og jeg har spillet mange badmintonkampe under det her tag, fortæller Helge Christensen, som er en af dem, der holder sig i bevægelse med både ketsjeren og til roning.


Tom skal uden mennesker

Også leder af Guldborgsund Hallerne, Mark Andersen, holdt tale, og han benyttede blandt andet lejligheden til at takke de mange frivillige, som får hallens liv til at virke og blomstre.

- Hallen ville jo bare være en tom skal uden de mennesker, der bruger den. Det er dem, der sørger for sammenhold og fællesskaber. Hallen er vores alle sammens. Tak, fordi I bruger den. Jeg er sikker på, at den bliver til glæde for mange fremtidige generationer, sagde Mark Andersen.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce