cookie-og-privatlivspolitik
Keld og Birthe Christiansen er halvvejs gennem karantænen i parcelhuset i Folemarken. Gode naboer sørger for at handle ind til dem, nu de ikke selv må forlade matriklen.

3

Billeder

Keld og Birthe Christiansen er halvvejs gennem karantænen i parcelhuset i Folemarken. Gode naboer sørger for at handle ind til dem, nu de ikke selv må forlade matriklen.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

I karantæne efter krydstogt

Lokalt ægtepar mødte Panamas sundhedsmyndigheder ved nylig landgang i Mellemamerika.
24. marts 2020 kl. 20:30 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Krydstogtet blev ikke som ventet, da Birthe og Keld Christiansen, Nykøbing, for nylig var på 16 dages ferie i Amerika. Selv om sidstnævnte umiddelbart ikke mener, den verserende coronavirus havde den store effekt på parrets rejse, lod frygten for sygdommen sig vise.

Ingen på krydstogtskibet "Emerald Princess", som parret rejste med, blev undervejs ramt af sygdommen, der for få uger siden ramte store dele af besætningen og rejsende på krydstogtskibet "Diamond Princess", der lå ud for Japan.

Men da danskernes rejse, efter afsejling fra Los Angeles og besøg i Mexico, Costa Rica og Nicaragua, nåede Panama City i Panama, stødte de alligevel på den.

- Da vi skulle i land i Panama, kom sundhedsmyndighederne ombord og foretog et sundhedstjek på os, fortæller Keld Christiansen.

Turen gik siden via Panama-kanalen, og derefter stødte krydstogtet på sin eneste større programændring.

Planen var, at de også skulle i land i sydamerikanske Colombia, men sådan blev det ikke.

- Da vi kom, fik vi at vide, at de colombianske myndigheder havde meddelt, at vi ikke måtte gå i land, siger Keld Christiansen.

"Emerald Princess" vendte i stedet stævnen mod nord og turens sidste stop, Fort Lauderdale i Florida, USA. Her gik det fint med at komme i land. Men ikke alle var så heldige.

- Der var mange skibe, og vi kunne se, at der holdt ambulancer og politi ved et andet skib, fortæller Keld Christiansen.

Også på den planlagte rundtur i Miami sås konsekvenser af sygdommen, og det vakte undring.

- Vi skulle have været på stranden Miami Beach, men den var helt afspærret og med masser af politi omkring, så folk ikke kunne komme derned. Men lige ved siden af var der stopfyldt med mennesker på fortovscafeerne, så jeg ved ikke, hvad meningen var, lyder det fra den rejsende.

Kort derefter gik turen hjem til Danmark, hvilket dog skete med et andet flyselsskab end det planlagte, da europæiske fly havde fået forbud mod at lande i USA. Ombooking tog parrets rejseselskab, Albatros, sig dog af, så det mærkede ikke andet til det end en ekstra mellemlanding.

Siden hjemkomsten, forrige mandag, har parret været i hjemmekarantæne i hjemmet i Folemarken. Og indkøb er de så heldige, at netværket kan hjælpe med.

- Vi har nogle rigtig flinke naboer, som er søde til at ringe og spørge, om de skal købe noget med til os, slutter Keld Christiansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

AF: JOHN WENNERWALD

Vinteren kommer 15. marts 2020 kl. 20.30

Annonce