cookie-og-privatlivspolitik
Maria Clausen (til venstre) savner sin styrketræning indendørs og møder i mellemtiden op til udendørs træning på parkeringspladsen ved La'tiff lørdag formiddag.

2

Billeder

Maria Clausen (til venstre) savner sin styrketræning indendørs og møder i mellemtiden op til udendørs træning på parkeringspladsen ved La'tiff lørdag formiddag.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Idrætten går i gang - for nogle

Den organiserede indendørs idræt kommer i gang igen på onsdag, 21. april - både for børn og unge, men også for ældre over 70 år. Der er dog stadig en stor gruppe, der savner deres træningscenter.
20. april 2021 kl. 06:20 Af Birgitte Grønning

NYKØBING Fra på onsdag, 21. april, må unge under 18 år og ældre over 70 år igen dyrke indendørs idræt. Men aldersgrupperne indimellem, der går og savner for eksempel deres fitnesscenter, må stadig vente tålmodigt på mere corona-genåbning.

Landets fitnesscentre har været lukkede siden 9. december, og derfor er det - i takt med mere menneskelige varmegrader - blevet populært at mødes udendørs, hvor man siden 22. marts har haft lov til at mødes 50 til fitness.

Det gør de blandt andet hos Lasse Overgaard, der coacher et hold på parkeringspladsen udenfor La'tiff på Gaabensevej lørdag formiddag.

Det sker med blus på højtaleren, squats, armbøjninger og høje knæløftninger. Denne lørdag i sol og forårsgrader.

- Men vi var her også i regn i sidste uge, og gejsten er høj hver gang, fortæller en af deltagerne, Maria Clausen.

Annonce

Hun har stillesiddende arbejde og vil gerne holde fysikken i gang, så det lukkede fitnesscenter, hvor hun plejer at komme to til tre gange om ugen, er et problem for hende.

- Gå- og løbeture i skoven giver noget, men jeg savner helt vildt at kunne styrketræne indendørs. Det giver mig både mentalt og fysisk velvære. Jeg er meget taknemmelig for det udendørs alternativ, også når det regner. Vi knokler og kæmper, fastslår hun.

Lasse Overgaard lader holdet få en kort pause og fortæller, at han har tænkt at fortsætte den udendørs træning sommeren over. Også selvom den indendørs træning forhåbentlig er åbnet længe inden.

- Det udendørs kan noget. Her er en anden sindsstemning, når vi træner på en parkeringsplads. Man behøver ikke have smart tøj på og gøre fine trin i takt. Det er helt lige meget her, mener han.

Ifølge den seneste politiske genåbningsaftale kan fitnesscentrene tidligst kan åbne for indendørs træning 6. maj.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE