cookie-og-privatlivspolitik
Asserbo er en klynge af sommerhuse stort set magen til dem, der er på tegnebrættet i Marielyst.

3

Billeder

Asserbo er en klynge af sommerhuse stort set magen til dem, der er på tegnebrættet i Marielyst.
Foto: Privat

Guldborgsund

Ikke alle er imod poolhusene

Poolhusene kan skabe indtægter og liv udenfor højsæsonen.
05. november 2019 kl. 16:10 Af Andreas Johansen

Annonce

MARIELYST Bølgerne i debatten om de såkaldte poolhuse, firmaet Skanlux har planer om at opføre i Marielyst Ferieby, har været præget af negative ryster den seneste uge. Mange vrede og bekymrede sommerhusejere i området har luftet deres frustrationer, og flere byrådspolitikere i Guldborgsund Kommune har allerede meldt ud, at de ikke støtter byggeriet af sommerhusene, der kommer til at fylde flere hundrede kvadratmeter.

En af de positivt indstillede er Pia Krawiec Pedersen, der er bosat i Væggerløse. Hun tilkendegav i sidste uge sin undren over de mange kritiske stemmer på Facebook, hvor hun fik opbakning af mange andre fra lokalområdet.

- Jeg tror, mange af dem, der bor i nærheden, frygter, der kommer studenter. Men det har Skanlux lovet, der ikke kommer. De små samfund har brug for, at der sker et eller andet. Hvis det er dét, der er forespørgsel på, så må vi følge med tiden, siger Pia Krawiec Pedersen.

Adspurgt, om hun selv ville have noget problem med at være nabo til de store sommerhuse, nogle med plads til mere end 30 sovende gæster, svarer hun:

- Det ville være helt fint, hvis de blev bygget i Væggerløse, hvor jeg bor. Det ville skabe noget liv og nogen omsætning, som jeg tror, mange ville være glade for, fortæller hun.

Knapt så optimistisk er Henrik Gottfredsen, ejer af Marielyst Gocart Center. Men han ser dog nogle gode muligheder i de store sommerhuse.

- Jeg tror for mig, for andre erhvervsdrivende, ja, erhvervsdelen som helhed, vil det være en god ting, at der kommer flere store sommerhuse. Når jeg spørger tyske turister, vil de gerne være mange, der slår sig sammen om at leje et stort sommerhus. Det oplever vi oftere og oftere, og det er der ikke kapacitet til lige nu, fortæller Henrik Gottfredsen.

- Danske ferier er dyre efter tyske standarder. Jo flere sommerhuse vi bygger til tyskerne og nordmændene, jo flere penge kommer ind i sidste ende til erhvervsdrivende, de ansatte og kommunen, fortsætter Henrik Gottfredsen.

Han mener dog ikke, alt er perfekt ved de nye sommerhuse.

- Der skal selvfølgelig findes et kompromis. For mit vedkommende er der ikke noget negativt ved de her store sommerhuse. Men jeg kan bedre forestille mig, de skulle ligge lidt længere væk fra de nærmeste naboer, siger Henrik Gottfredsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce