cookie-og-privatlivspolitik
Guldborgsund Kommune vil ensarte det madtilbud, kommunen giver ældre på plejecentre, og derfor kommer maden for fremtiden fra Fælleskøkkenet.
Guldborgsund Kommune vil ensarte det madtilbud, kommunen giver ældre på plejecentre, og derfor kommer maden for fremtiden fra Fælleskøkkenet.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Infomøder skal fjerne forvirring

Madservice tager på turné på plejecentre.
01. november 2019 kl. 17:20 Af Birgitte Grønning

Annonce

GULDBORGSUND I den kommende tid tager Guldborgsund Madservice på turné til alle de kommunale plejecentre for at fortælle om fremtiden på tallerkenen for de ældre, der bor på plejehjemmene.

Det sker for at udrydde den forvirring og de misforståelser, der er dukket op i kølvandet på social sundhed og omsorgsudvalgets beslutning om, at alle ældre i fremtiden skal have døgnforplejning, hvis de ønsker en madordning fra kommunen.


Ingen tvang

Et af de væsentlige budskaber ved informationsmøderne er, at der ingen tvang er, understreger centerchefen for "Sundhed og Omsorg", Ida Byrge Sørensen.

- Alle ældre, der bor på plejecentrene nu, kan selv vælge, om de vil skifte til døgnforplejning nu eller senere, eller om de vil fortsætte på den måde, de er vant til. For nye beboere gælder det, at kommunens eneste madtilbud fremover er døgnforplejning, forklarer Ida Byrge Sørensen, som sammen med leder af Madservice, Maibritt Hansen, ser frem til at fortælle beboere og pårørende om den nye ordning, der træder i kraft 1. april næste år.


Begynder på Bakkehuset

Møderne begynder på Bakkehuset i Nykøbing på tirsdag 5. november klokken 13.30 til 14.30, hvor alle beboere og pårørende er inviteret.

Herfra fortsætter turnéen samme eftermiddag til Sømarken klokken 15 til 16 og til Oasen - begge i Nykøbing - klokken 16.30 til 17.30.

Onsdag 6. november er det beboere og pårørende på Idestrup Plejecenter og demensafsnittet Blomsterhaven, der får besøg af Madservice klokken 14.30 til 15.30. Og på Toreby Plejecenter er der møde sammen eftermiddag klokken 16 til 17.

Torsdag 7. november får Præstemarken i Stubbekøbing besøg klokken 16 til 17.30.

Tirsdag 12. november kommer turen til Doktorparken i Sakskøbing klokken 15.30 til 16.30. Demensafsnittene Kildebo og Kildehuset - også i Sakskøbing - får et fælles besøg samme dag klokken 17 til 18.

På Helenehuset i Nørre Alslev og Solgården i Herritslev kører man allerede med døgnforplejning i dag, så de to steder får ikke besøg.

Hvis man som pårørende er forhindret i at komme til informationsmødet på ens "eget" plejehjem, er man velkommen til at dukke op til et af de andre i stedet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce