cookie-og-privatlivspolitik
Seje elever på Sydfalster Skole lod sig ikke kyse af en smule regn. Heller ikke pædagogen June, der løb 21. runder, hvoraf 20 kroner blev doneret af arbejdspladsen pr. runde.

13

Billeder

Seje elever på Sydfalster Skole lod sig ikke kyse af en smule regn. Heller ikke pædagogen June, der løb 21. runder, hvoraf 20 kroner blev doneret af arbejdspladsen pr. runde.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Ingen sag at løbe for en sag

Sfo løb donationer hjem til BørneTelefonen
15. oktober 2021 kl. 14:20 Af Anne Katrine Petersen

VÆGGERLØSE En lille flok piger på cirka syv år er ved at snøre løbeskoene.

- Vi skal løbe der, hvor flagene er, siger en lyshåret pige med briller.

- Og så får vi penge, siger en anden.

Pengene går dog ikke til pigerne. For hver runde, de løber, kan forældre donere et selvvalgt beløb til BørneTelefonen. Børnene løber nemlig for en sag.

- Vi har valgt at løbe for en sag i stedet for at bage. Det er sundere, siger Lonnie Sørensen, der er pædagog på Sydfalster Skole og i sfo'en. I dag står hun for at sælge saftevand og kaffe til fem kroner pr. kop, og to piger er netop kommet for at købe saftevand. De må lige vente, for Lonnie skal trøste en dreng, der er ked af, at hans forældre ikke er kommet.

Annonce

Det er sfo'en, der står for dagens arrangement, hvor både børnehave og plejecenter også er inviteret med.

De ældste inviterede er blevet hjemme, formentlig på grund af regnen, der siler stille ned. Børnene lader sig dog ikke mærke med det. Heller ikke selvom de ikke har regntøj på, og håret klistrer til deres våde ansigter. De er overraskende glade for at løbe i regnvejr.

En af dem er Liv Olsen på 10 år.

- Hun var meget opsat på, at jeg skulle komme og se hende, så jeg er kommet for at bakke op om hende og den gode sag, siger hendes mor, Pernille Olsen.

På køleskabet i familiens hjem hænger nummeret til Børnetelefonen. De har talt om, hvad BørneTelefonen er, og hvordan nummeret kan bruges.

Annonce

Liv Olsen ender med at løbe 17 runder, altså ialt 6,8 kilometer. At hun tager indsamlingsløbet så alvorligt kommer ikke bag på hendes mor.

- Hun er meget bevidst om den slags. Hun donerer også sit gamle legetøj til krisecentret og afleverer det selv, siger den stolte mor.

Der blev løbet ialt 1.040 runder til "Løb for en sag". Yngste løber var tre år gammel, og Mikas fra 0. klasse løb 20 runder. Der blev solgt 120 kopper saftevand og kaffe, og alle 80 løbere fik gratis frugt doneret af Dagli' Brugsen i Væggerløse.

Sydfalster Skoles sfo endte med at donere 6.820 kroner til BørneTelefonen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE