cookie-og-privatlivspolitik
Fra december og de kommende mange år er det slut med at rejse mellem Lolland og øen Fehmarn med tog.
Fra december og de kommende mange år er det slut med at rejse mellem Lolland og øen Fehmarn med tog.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Ingen tog til Tyskland før om mange år

Slut med internationale tog og færre lokale afgange mellem Nykøbing og Rødbyfærge.
11. oktober 2019 kl. 11:41 Af Margit Olsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER I samarbejde med Deutsche Bahn (DB), der står for togdriften i Tyskland, har DSB besluttet, at internationale tog mellem København og Hamburg skal køre over Storebælt i stedet for via Rødby Færge.

Og det skal de efter planen blive ved med, indtil Femern-forbindelsen står klar, og alle sporarbejder på både dansk og tysk side er færdige. Og det bliver først, når Femernforbindelsen - som tidsplanen lyder nu - bliver klar i 2028.

Allerede i år har de internationale tog mellem København og Hamburg kørt uden om Lolland-Falster i de mange måneder, hvor den sydlige del af Sydbanen har været spærret på grund af sporarbejde.

Når de internationale tog kører fra København via Fyn og Jylland til Hamburg betyder det kortere rejsetid, når togene ikke skal køre om bord på færgerne i Rødby og Puttgarden, oplyser informationschef i DSB Tony Bispeskov.

Først når den faste forbindelse over Femern Bælt står færdig, kommer de internationale tog tilbage til Sydbanen. Men endnu er det ikke afklaret, om og hvor togene eventuelt skal stoppe for af- og påstigning på turen hen over Lolland og Falster. Der vil blive mulighed for stop både i Nykøbing og ved en ny station ved Holeby.

Det bliver heller ikke muligt at køre med tog mellem Putgarden og Lübeck i de kommende år.

Fra 2022 og cirka fem år frem vil banen mellem de to byer være helt lukket, mens man opgraderer banen til den kommende Femern-forbindelse.


For få passager

Når den nye køreplan træder i kraft i december, vil det ikke blot være slut med internationale tog. Også regionaltogene mellem Nykøbing og Rødby Færge bliver ramt. Tre ud af ni dobbeltture mellem Nykøbing og Rødby Færge bliver taget ud på hverdage. Og tre ud af otte dobbeltture i weekender.

- Der kører så få passagerer med på afgangene med regionaltoget mellem Nykøbing og Rødby Færge, faktisk under 10 i gennemsnit, at vi kan bruge ressourcerne bedre, for eksempel på ruten til Hamburg, som flyttes over Fyn og Jylland, siger Tony Bispeskov.

Hvis rejsende fra Lolland-Falster i de kommende mange år ønsker at tage en togtur til Hamburg, skal turen først gå til Ringsted, hvor der kan skiftes til det internationale tog, hvorefter turen går via Fyn, Jylland og Padborg.

Indtil 15. december køres der tre dobbeltture dagligt mellem København og Hamburg via Rødby Færge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce