cookie-og-privatlivspolitik
I blandt andet Nysted Havn foreslår man at afsætte et område til husbåde. Området på kortet her blev dog efter gårsdagens møde i teknik-, miljø- og ejendomsudvalget betydeligt reduceret i størrelsen.

2

Billeder

I blandt andet Nysted Havn foreslår man at afsætte et område til husbåde. Området på kortet her blev dog efter gårsdagens møde i teknik-, miljø- og ejendomsudvalget betydeligt reduceret i størrelsen.
Foto: Guldborgsund Kommune

Guldborgsund

Interesse for flere husbåde i lokale havne

Politisk udvalg drøftede muligheder for og placering af husbåde i flere forskellige havne i Guldborgsund Kommune.
18. november 2020 kl. 09:10 Af Peter Levinsen Hansen

GULDBORGSUND Der er stigende interesse for at sætte husbåde i vandet i flere af de lokale havne i Guldborgsund Kommune. Emnet var derfor til debat på mandagens møde i kommunens teknik-, miljø- og ejendomsudvalg, hvor der var stemning for at arbejde videre med mulighederne for flere husbåde, fortæller formand for udvalget Peter Bring-Larsen (G).

- Der kommer forskellige forslag ind fra dem, der laver de her husbåde. Hvor de skal ligge henne, skal der laves lidt analyse på.

- Det er jo noget, man efterspørger meget i disse tider ligesom sommerhuse. De kan jo lejes ud, og så handler man jo ind i lokalsamfundet og støtter op om det lokale handelsliv, fortæller han.

På udvalgsmødet blev der diskuteret om mulighederne for både at give mulighed for at have husbådene som ferieboliger, men også helårsboliger. Men husbådene skal dog også kunne passe ind i havnene.

- På den ene side er det fint, at husbåde kan bidrage til mere liv, men man skal også tage hensyn til den aktivitet og de foreninger, der er på havnen i forvejen, siger Christian Refstrup, der er direktør for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune.

Annonce

De havne, man i øjeblikket har i spil, er Stubbekøbing, Nysted, Gedser, Sakskøbing samt Nykøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce

ANNONCE