cookie-og-privatlivspolitik
To boder havde et fint besøg ved at stå ved Daglig' Brugsen.

11

Billeder

To boder havde et fint besøg ved at stå ved Daglig' Brugsen.
Foto: Flemming K. Karlsen

Guldborgsund

Jagten på lokkende loppeguld

Der var længere imellem boderne på det store loppemarked i Guldborg. Og børnefamilierne manglede. Men opbakningen var der stadig.
10. august 2020 kl. 16:30 Af Maria Glasius Lange

Annonce

GULDBORG Lørdag blev én af årets klart varmeste dage med temperaturer op imod de 30 grader. Og det var som om, at der var en indforstået aftale børnefamilierne imellem om, at sådan en dag tager man til stranden. Nysgerrige og ivrige børnefingre var der derfor ikke mange af, da beboerne på begge sider af Guldborgsundbroen solgte ting fra gemmerne. Men besøgende i de øvrige aldersgrupper var der masser af.

Flere besøgende var tidligt på færde for at finde guldet, inden alle de andre kom, siger Janni Hansen, der stod ved en bod sammen med sine forældre og et par naboer.

- Nogle kom faktisk en halv time, inden vi rigtigt var åbnet.

En del af de besøgende er kommet fra andre byer en Guldborg, og tyske turister har de også haft forbi.

- Men vi har også set gamle venner og bekendte, og det har været hyggeligt efter denne coronatid, hvor vi ikke har set så meget til dem, siger hun.

Ved siden af står Maibritt Mathiasen, formand i Guldborg IF, og sælger ud af alle de ting, som medlemmerne har doneret.

- Vi har fået rigtig, rigtig mange ting i år. Faktisk så mange, at vi på et tidspunkt var nødt til at stoppe indsamlingen. Folk har virkelig været i gemmerne og fundet gamle sager. Måske under coronaisolationen, siger hun.

De penge, foreningen samler ind, går hvert år til børn, der har brug for lidt økonomisk støtte til nye fodboldstøvler, eller som gerne vil gå til fodbold, men hvor familien ikke har til et medlemsskab.

- Derfor oplever vi heller ikke, at folk prutter om prisen her, når de hører, hvad pengene går til. Så betaler de gerne de 15 kroner mere, som de ellers ville have pruttet ned med.

Hun har solgt særligt godt af værktøjet. Det er typisk noget, som de medfølgende mænd kaster sig over, når de begynder at kede sig, tilføjer hun.

Længere nede ad gaden står Morten Wulffeld og vender pølser på en enorm grill. Han åbnede for tre år siden Guldborg Rooms, et B&B, som han selv har istandsat. I løbet af den proces fandt han mange efterladte sager, som nu er en del af loppemarkedet. Derudover har han opkøbt sager fra andre, der stoppede deres lille loppevirksomhed.

Udover grillpølser solgte han også sodavand og popcorn, ligesom han kunne tilbyde lidt skygge eller en stol at hvile benene på.

Og hos Birgit Geldorf kunne man finde masser af hjemmesyede kjoler.

- Jeg er udsat, så jeg kunne ikke komme så meget ud i foråret på grund af coronavirussen. Derfor måtte jeg finde noget at lave, og jeg havde en masse stof liggende. Og så begyndte jeg at sy de her kjoler til børn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce