cookie-og-privatlivspolitik
Det var noget af en omgang, der udspillede sig på Torvet mandag morgen. Her kom byens juletræ atter op at stå efter en gedigen forkortelse.

2

Billeder

Det var noget af en omgang, der udspillede sig på Torvet mandag morgen. Her kom byens juletræ atter op at stå efter en gedigen forkortelse.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Juletræ - i forkortet udgave - er på plads igen

- Det vigtigste for os var at sikre, at der ikke kommer nogen galt afsted, og dernæst at få træet op igen, siger leder af drift i kommunen om bakseri med juletræ.
07. december 2021 kl. 12:10 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING En lille pige mente, at det var magi, da juletræet - det største nogensinde på Torvet i Nykøbing - for et par uger siden blev rejst, men magien varede kort.

Allerede få dage efter betød en storm, at træet måtte tages ned, da det svajede så meget, at der var fare for, at det væltede. Derfor var det en noget mindre udgave af træet, der i går, mandag, blev rejst på ny.

12 meter mod de oprindelige 17 skulle det være, men nu skulle det også være så sikkert, som det kan blive. Det forstår man på Claus Winter, der er leder af drift i kommunen.

- Naturen er der ikke nogen af os, der kan styre, men vi kan prøve at sikre os i forhold til den, så godt vi kan, og det synes jeg, at vi har gjort ved at sige, at "det går ikke, at træet er så højt", siger han og fortsætter:

- Det kan godt være, at der er nogen, der ønsker, at træet er højere til næste år, og så må vi prøve at se på det, men lige nu mener vi, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at reducere træet til 12 meter, og så håber jeg, at alle i Vores Nykøbing og Nykøbing i det hele taget kommer til at nyde træet, når der kommer kugler på igen med mere.

Annonce

Det er netop handelsstandsforeningen Vores Nykøbing, der står for træet, sponseret af Skanlux.


Ukendt udgift

Mandag morgen fra 7.30-tiden stod arbejdet med at rejse træet på, efter den lille uges fravær.

Det stod ansatte fra kommunen for, og de sikrede træet med det, Claus Winter kalder en modificeret træfod. Dernæst ventede arbejdet med at rydde op efter beskæringen, der havde sat sine spor i området.

Siden skulle lys - ved hjælp fra en elektriker - og pynt igen på, så træet atter stod flot.

Claus Winter mener, der var seks-syv mand om at tage træet ned i sidste uge og tre-fire mand til mandagens arbejde, men han kan ikke sige, hvad arbejdet ender med at koste kommunen i mandtimer.

Annonce

- Det vigtigste for os var at sikre os, at der ikke kommer nogen galt afsted, og dernæst at få træet op igen, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE