cookie-og-privatlivspolitik
Juletræet på Torvet bliver rejst op igen på mandag.
Juletræet på Torvet bliver rejst op igen på mandag.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Juletræet genrejses mandag

Siden i tirsdags er der blevet lavet et nyt og forstærket rør til den nederste del af juletræsfoden.
03. december 2021 kl. 18:11 Af Jakob Poulsen

NYKØBING Det bliver næppe til en julekalender i 24 afsnit, hvor det hele først løser sig juleaftensdag, men mindre kan også gøre det. Historien om Nykøbings store juletræ på Torvet, der nær var blevet lagt ned af stormvejret tirsdag morgen, ser nemlig ud til at få en lykkelig slutning inden længe.

Som bekendt hældte træet så meget i tirsdags, at det af sikkerhedsmæssige årsager blev lagt kontrolleret ned af mandskab fra Guldborgsund Kommune.

Men på mandag kommer det op at stå på sin vante plads igen - dog i lidt kortere udgave. Det fortæller Claus Winter, der er leder af Drift i Guldborgsund Kommune.

- Vi kan ikke nå at få det op igen i morgen (i dag, red.), så det bliver først på mandag. Og inden da reducerer vi højden på det lidt mere, end vi allerede gjorde i tirsdags, så det bliver 12 meter højt. Det er sikkerhedshensyn, der bestemmer højden, forklarer han.

Siden i tirsdags er der blevet lavet et nyt og forstærket rør til den nederste del af juletræsfoden - den del, der går ned i soklen under flisebelægningen på Torvet.

Annonce

Selv om træet tirsdag formiddag havde omtrent samme hældning som det berømte skæve tårn i Pisa, var det ifølge Claus Winter ikke i fare for at vælte med et brag.

- Designet af foden er lavet sådan, at det ikke bare ville vælte, men nok nærmere have lagt sig ned i en vinkel på omkring 20 grader. Røret ville ikke have knækket, men det ville være blevet bukket, ligesom man kan bøje en haveslange, forklarer han.

Det ændrer dog ikke på, at der potentielt kunne være folk på Torvet, som var kommet galt afsted, og Claus Winter er glad for, at det ikke gik så galt, fortæller han.

- Det er en kedelig historie, men nu får den forhåbentlig en positiv slutning, siger han.


Begrænsning på højden

Han understreger, at hvis man vælger at bruge samme fod til næste års juletræ, vil der blive indført en begrænsning på, hvor højt træet må være, så ikke man risikerer, at det sker igen.

Annonce

- Hvis man vil have et træ, der er ligeså højt til næste år, skal vi nok kigge på en anden løsning, siger Claus Winter.

Allerede da træet blev lagt ned i tirsdags, blev der skåret fire-seks meter af det, og nu ryger der altså yderligere en til to meter, før det kommer op igen.

Det vides ikke præcis, hvornår på mandag træet bliver rejst op igen, og det vides heller ikke endnu, om julemanden måske kan nå forbi og hjælpe med at få det tændt en gang til.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE