cookie-og-privatlivspolitik
Juletræstændingen i Væggerløse plejer at være lidt af et tilløbsstykke. Billedet her er fra 2017.
Juletræstændingen i Væggerløse plejer at være lidt af et tilløbsstykke. Billedet her er fra 2017.
Foto: Flemming Keith Karlsen/arkivfoto

Guldborgsund

Juletræstænding måske kun online

Den traditionsrige juletræstænding i risikerer at blive en mennesketom en af slagsen i år.
24. oktober 2020 kl. 12:10 Af Jakob Poulsen

Annonce

VÆGGERLØSE Søndag 29. november klokken 16 tændes juletræet ved Dagli' Brugsen i Væggerløse, har man siden søndag kunnet læse i et opslag på Facebook.

Det er Dagli' Brugsen og Væggerløse Boldklubs Venner, der igen i år står for arrangementet, og sognepræst Anders Martin Lauritsen holder årets juletale, mens DJ Frandsen sørger for julemusik, og julemanden tænder juletræet.

Alt er dermed, som det skal være, og så alligevel ikke. For i disse tider truer coronaen og de deraf følgende restriktioner ikke overraskende med at stikke en kæp i hjulet på det hele.

- Jeg har kun været i butikken siden 1. maj, men jeg har jo hørt, hvor mange mennesker der plejer at komme til juletræstændingen. Derfor er vi afhængige af, at forsamlingsforbuddet bliver hævet, så vi i hvert fald må være 200-250 mennesker.

- Vi har masser af muligheder for at holde afstand og sørge for håndsprit, men hvis vi er for mange, går det ikke. Så vi tager nogle forbehold, forklarer uddeler Jesper Hansen fra Dagli' Brugsen.

Det fremgår derfor også i bunden af facebookopslaget, at det grundet covid-19 er usikkert, om juletræstændingen kan finde sted.

Hvis grænsen for, hvor mange mennesker, der må være samlet til offentlige arrangementer, bliver hævet til det ønskede antal, så er brugsuddeleren og boldklubbens venneforening klar til at sætte en indhegning op og holde styr på, hvor mange der er samlet, så arrangementet vil kunne gennemføres.

- Vi ved, at det betyder meget for især børnene at se juletræet blive tændt. Planen er, at vi ser tiden an til 16. november, og så tager vi stilling til, hvordan vi gør. Alternativt laver vi nok en virtuel juletræstænding via Facebook. Træet og julelysene skal nok komme op uanset hvad, lover Jesper Hansen.

Man kan følge udviklingen på Dagli' Brugsen og boldklubbens venneforenings facebooksider samt i facebookgruppen "4873 Væggerløse og omegn - hjælp hinanden".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce