cookie-og-privatlivspolitik
Det blev til lige knap to måneders aktivitet hos kabelbanen i denne første sæson, der er gået over al forventning ifølge formanden for Guldborgsund Aqua Sport. Der skal i øvrigt være minimum to frivillige ad gangen på baneaktiviteterne, hvor én skal instruere og tage imod, mens den anden styrer controlleren.

9

Billeder

Det blev til lige knap to måneders aktivitet hos kabelbanen i denne første sæson, der er gået over al forventning ifølge formanden for Guldborgsund Aqua Sport. Der skal i øvrigt være minimum to frivillige ad gangen på baneaktiviteterne, hvor én skal instruere og tage imod, mens den anden styrer controlleren.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Kabelbanen kom, så og sejrede

Søndag lukkede kabelbanen ned for i år, og en god første sæson er i hus hos Guldborgsund Aqua Sport.
20. september 2021 kl. 13:00 Af Kim Møller Pedersen

NYKØBING Formanden for Guldborgsund Aqua Sport, Kasper Mogensen, kan ikke skjule sin store tilfredshed med den første sæson omkring den nye kabelbane på havnen. 16 frivillige har fra starten sidst i juli været klar til at hjælpe til, efter at alle tilladelserne kom i hus, og i går skulle der gøres status for aktiviteterne.

- Det er simpelt hen gået over al forventning. Det må vi bare konstatere. Det har været mere, end vi har turdet håbe på, og vi har i løbet af sommeren ofte ligget på en bookingrate på et sted mellem 80 og 90 procent, konstaterede formand Kasper Mogensen søndag eftermiddag på den sidste åbningsdag for i år.


Et længere tilløb

Som det i løbet af denne sommer har været omtalt i Folketidende, var kabelbanen i Nykøbing Havn undervejs i et stykke tid. Alle tilladelser skulle naturligvis være i hus inden sæsonstarten, og der skulle også ske en grundig uddannelse af de frivillige tilknyttet projektet. Udstyr skulle også indkøbes, og alt i alt nåede det "kun" at blive til knap to måneder med heldigvis ganske velbesøgte aktiviteter på vandet.

Men det bliver noget andet til næste år.

- Vi er klar igen til maj næste år. Det tør vi godt love, for vi er nu oppe på 130 medlemmer. Denne første sæson kan vi se, at folk bare bliver ved med at vende tilbage til banen, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, lød det fra Kasper Mogensen, inden den første sæson helt nåede at rinde ud.

Annonce

Det er endnu ikke helt opgjort, præcist hvor mange der har været forbi og prøve kabelbanen i den første sæson.

Men en hurtigt udregning hos formanden baseret på fire timer per åbningsdag med tre brugere i timen giver cirka 350 surfere. Nu arbejdes der hos de frivillige kræfter bag Guldborgsund Aqua Sport på at finde frem til endnu flere puljer, fonde og måske sponsorater fra lokale virksomheder i et forsøg på at udvide med endnu mere udstyr til næste sæson.

- Vi vil også forsøge at finde midler til at skabe bedre omklædningsforhold og i det hele taget gøre faciliteterne endnu mere lækre, lød det om de kommende måneders arbejde fra Kasper Mogensen, der i øvrigt har store roser til den kommunale opbakning til projektet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE