cookie-og-privatlivspolitik
Der er flere hundrede meter fra skolen arealer til de planlagte boldbaner.
Der er flere hundrede meter fra skolen arealer til de planlagte boldbaner.
Foto: Andreas Johansen

Guldborgsund

Kan måske flyttes rundt, hvis det giver mening

Næstformand afviser ikke kategorisk, at der kan flyttes lidt rundt på faciliteterne i borgerpark.
14. oktober 2021 kl. 07:12 Af Andreas Johansen

NYKØBING Projektet er så langt henne, at de store linjer er tegnet med vandfast tusch. Dem kan der ikke ændres på. Men mindre ting internt i projektet, dem kan der måske stadig rokeres om på. Cirka sådan lyder meldingen fra Annemette S. Johnsen (SF), næstformand i teknik-, miljø- og ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune, når snakken går på folkeparken Friheden, der skal binde Østerbro i Nykøbing bedre sammen i fremtiden.

Snakken kommer efter Folketidende i artiklen "Borgerpark midt på fodboldbanen" bragte et interview med Tinella Svarrer, som mener, at der er flere uhensigtsmæssige ting i det udkast, Guldborgsund Kommune har sendt til diverse nationale fonde, som potentielt skal være med til at betale gildet.

Et helt konkret spørgsmål fra Tinella Svarrer går på, om arealerne, der gennem de sidste mange år primært har været brugt af børnene fra den skole, der nu hedder Østerbroskolen, tidligere Lindeskovskolen, giver mening for børnene. I de tegninger, der ligger offentligt tilgængeligt i forbindelse med referaterne fra møder i teknik-, miljø- og ejendomsudvalget, er borgerparken placeret lige ved siden af skolens arelaer, mens boldbanerne ligger i den modsatte ende - 200 meter fra skolen.

- Det er jo det muliges kunst at lave sådan et projekt her. Man skal have mange interesser til at mødes på et eller andet punkt, og alle kommer aldrig til at blive helt tilfredse med alt. Men det vigtige for mig, og for udvalget, har jeg indtryk af, er at skolen får de bedst mulige rammer. Samtidig vil vi også gerne arbejde med bydelsløftet, som Friheden er en del af, forklarer Annemette S. Johnsen.


Kan godt tænkes

Hvorvidt man, helt lavpraktisk, kan vende plantegningen 180 grader, så boldbaner kommer nærmere skolen, mens borgerparken kommer længere væk, er hun ikke afvisende overfor.

Annonce

- Der er 200 meter fra skolen og ned til boldbanerne. Man siger lidt "så har de fået lidt af den opvarmning, de skal have, før de spiller bold". Men kunne man vende det en halv omgang? Ja, det kunne man måske nok. Alt kan ikke ligge direkte oppe ved skolen. Det er et langt, smalt område, og man må placere det, så det kan passe. Men vi vil gerne kigge på mindre justeringer af projektet, der kommer ind. Jeg har fået et par stykker allerede i indbakken, forklarer Annemettte S. Johnsen.

Hun understreger dog, at de store linjer er tegnet, og at der, som udgangspunkt, ikke er rum til at flytte projektet fuldstændig. En formulering i referatet fra udvalgsmødet 11. oktober med følgende ordlyd, kunne dog give indtryk af, at man fra kommunens side frygter at blive overset af de nationale fonde, der har givet tilsagn om støtte til projektet, hvis man ikke når i mål:

"Et sådant projekt ville fravige mulighed for at opretholde fondsbevillingen på de 5 millioner kroner fra LOA og Realdania samt forventeligt skade kommunens fremtidige muligheder for at få godkendt nye fondsansøgninger i ukendt omfang," står der i sagsfremstillingen.

- Den er undersøgt efterfølgende, og den formulering her er ikke rigtig. Projektet Friheden kan ikke konverteres til et atletikstadion og samtidig beholde den støtte, vi har fået tilsagn om. Det, pengene er givet til, det er Friheden. Spørgsmålet er, om man så kan bytte rundt på nogen af tingene - det kan man måske nok. Den formulering, du hiver fat i, den må have overlevet fra en tidligere udgave. Man har talt med fondene og fået at vide, at det ikke er sådan, at hvis vi siger nej, så smækker de kassen fuldstændig i for Guldborgsund Kommune. Men de vil meget gerne have, at vi nu snart bestemmer os for, hvad vi vil. Forvaltningen har spurgt, og vi kommer ikke i "bad standing", understreger Annemette S. Johnsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE