Annonce
Guldborgsund

Kan måske flyttes rundt, hvis det giver mening

Der er flere hundrede meter fra skolen arealer til de planlagte boldbaner. Foto: Andreas Johansen

Næstformand afviser ikke kategorisk, at der kan flyttes lidt rundt på faciliteterne i borgerpark.

NYKØBING Projektet er så langt henne, at de store linjer er tegnet med vandfast tusch. Dem kan der ikke ændres på. Men mindre ting internt i projektet, dem kan der måske stadig rokeres om på. Cirka sådan lyder meldingen fra Annemette S. Johnsen (SF), næstformand i teknik-, miljø- og ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune, når snakken går på folkeparken Friheden, der skal binde Østerbro i Nykøbing bedre sammen i fremtiden.

Snakken kommer efter Folketidende i artiklen "Borgerpark midt på fodboldbanen" bragte et interview med Tinella Svarrer, som mener, at der er flere uhensigtsmæssige ting i det udkast, Guldborgsund Kommune har sendt til diverse nationale fonde, som potentielt skal være med til at betale gildet.

Et helt konkret spørgsmål fra Tinella Svarrer går på, om arealerne, der gennem de sidste mange år primært har været brugt af børnene fra den skole, der nu hedder Østerbroskolen, tidligere Lindeskovskolen, giver mening for børnene. I de tegninger, der ligger offentligt tilgængeligt i forbindelse med referaterne fra møder i teknik-, miljø- og ejendomsudvalget, er borgerparken placeret lige ved siden af skolens arelaer, mens boldbanerne ligger i den modsatte ende - 200 meter fra skolen.

- Det er jo det muliges kunst at lave sådan et projekt her. Man skal have mange interesser til at mødes på et eller andet punkt, og alle kommer aldrig til at blive helt tilfredse med alt. Men det vigtige for mig, og for udvalget, har jeg indtryk af, er at skolen får de bedst mulige rammer. Samtidig vil vi også gerne arbejde med bydelsløftet, som Friheden er en del af, forklarer Annemette S. Johnsen.

Kan godt tænkes

Hvorvidt man, helt lavpraktisk, kan vende plantegningen 180 grader, så boldbaner kommer nærmere skolen, mens borgerparken kommer længere væk, er hun ikke afvisende overfor.

- Der er 200 meter fra skolen og ned til boldbanerne. Man siger lidt "så har de fået lidt af den opvarmning, de skal have, før de spiller bold". Men kunne man vende det en halv omgang? Ja, det kunne man måske nok. Alt kan ikke ligge direkte oppe ved skolen. Det er et langt, smalt område, og man må placere det, så det kan passe. Men vi vil gerne kigge på mindre justeringer af projektet, der kommer ind. Jeg har fået et par stykker allerede i indbakken, forklarer Annemettte S. Johnsen.

Hun understreger dog, at de store linjer er tegnet, og at der, som udgangspunkt, ikke er rum til at flytte projektet fuldstændig. En formulering i referatet fra udvalgsmødet 11. oktober med følgende ordlyd, kunne dog give indtryk af, at man fra kommunens side frygter at blive overset af de nationale fonde, der har givet tilsagn om støtte til projektet, hvis man ikke når i mål:

"Et sådant projekt ville fravige mulighed for at opretholde fondsbevillingen på de 5 millioner kroner fra LOA og Realdania samt forventeligt skade kommunens fremtidige muligheder for at få godkendt nye fondsansøgninger i ukendt omfang," står der i sagsfremstillingen.

- Den er undersøgt efterfølgende, og den formulering her er ikke rigtig. Projektet Friheden kan ikke konverteres til et atletikstadion og samtidig beholde den støtte, vi har fået tilsagn om. Det, pengene er givet til, det er Friheden. Spørgsmålet er, om man så kan bytte rundt på nogen af tingene - det kan man måske nok. Den formulering, du hiver fat i, den må have overlevet fra en tidligere udgave. Man har talt med fondene og fået at vide, at det ikke er sådan, at hvis vi siger nej, så smækker de kassen fuldstændig i for Guldborgsund Kommune. Men de vil meget gerne have, at vi nu snart bestemmer os for, hvad vi vil. Forvaltningen har spurgt, og vi kommer ikke i "bad standing", understreger Annemette S. Johnsen.

  • Der er flere hundrede meter fra skolen arealer til de planlagte boldbaner. Foto: Andreas Johansen
Annonce
Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Annonce
Annonce
112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Ukendt fremtid præger lokal zoo

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

112

Tyskland skærper grænsekontrollen til EM i fodbold: Scandlines følger udviklingen