Annonce
Guldborgsund

Kapsejlads har fået partnerskabsaftale

Fra venstre bagerst er det formand for Bådklubben Guldborgsund, John Kildsgaard, formand for Toreby Sejlklub, Jan Krastrup, formand for Nysted Sejlklub, Jesper Walli Pedersen, formand for Sejl & Motorbådsklubben Grønsund, Finn Jørgensen samt formand for Guldborgland Bådelaug, Preben Kristensen. Forrest fra venstre er det udvalgsformand Martin Lohse og formand for Sejlforeningen Vikingen, Carl Erik Juel Hansen - alle samlet til underskrivelsen af partnerskabsaftalen omkring den internationale kapsejlads med start og mål fra i Nykøbing og med Guldborgbroen som logo. Foto: Claus Hansen

Den internationale kapsejlads Guldborgsund Baltic Race fik onsdag en partnerskabsaftale i hus.

GULDBORG En god start i en kapsejlads kan være altafgørende. Og en partnerskabsaftale mellem kommune og lokale sejlklubber er også vigtig, når en omfangsrig og spritny kapsejlads skal sættes i søen.

Med Guldborgbroen som baggrundstæppe blev der således smilet bredt onsdag eftermiddag, da den ene lokale sejlklubsformand efter den anden blev linet op foran Lagunen. En formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget var også med "i rammen".

Udvalgsformand Marin Lohse og direktør Alma Larsen samt styregruppemedlemmerne Carl Erik Juel Hansen, Jørgen Bojesen og Per Thomsen fra Guldborgsund Baltic Race ankom fra søen i Jørgen Bojesens flotte fartøj. Foto: Claus Hansen

Stort sejlersamarbejde

En velstruktureret kapsejlads. Fremvisning af en overraskende endnu ret så ukendt lokal kyststrækning. Et stort lokalt sejlersamarbejde.

Sådan lød nogle af eksemplerne på de helt centrale indgange i forhold til at beskrive, hvad Guldborgsund Baltic Race er for en størrelse, og hvad den nye store lokale sejlersatsning er rundet af.

- Man løber ikke sådan en vogn i gang på to minutter. Men vi kan allerede nu konstatere, at der er 16 tilmeldte, lød det indledningsvist fra formand for Sejlerforeningen Vikingen, Carl Erik Juel Hansen, ved onsdagens pressemøde på havnen i Guldborg.

Og for at sætte det indledningsvise tal i relief havde den nu fortidige lokalt afviklede og stort anlagte kapsejlads Vegvisir Race blot 12 både til start ud af 17 tilmeldte ved det første arrangement i 2017 i Guldborgsund Kommune.

Men selv om den tidligere store kapsejlads i Guldborgsund blev nævnt et par enkelte gange, var der i går ingen tvivl om, hvad det hele nu handler om. Guldborgsund Baltic Race 2021 er nu bakket op af en nyunderskrevet partnerskabsaftale.

Et kæmpe fælles løft i flok blandt seks lokale sejlklubber og -foreninger skal herefter bære de mange forberedelser frem til selve kapsejladsen, som finder sted 26. til 28. august.

Man kan finde meget mere information løbende ved at klikke ind på www.guldborgsund-baltic-race.dk, hvor man naturligvis også kan melde sig til. Der satses ikke mindst på også at tiltrække tyske sejlere, og de - sammen med alle andre - kan fra næste uge begynde at finde inspiration i den frem mod løbsstart tiltagende række af små film og indslag, der vil blive lagt ud hos Guldborgsund Baltic Race.

Her er det formand for Guldborgland Bådelaug, Preben Kristensen, der i selvsamme bådelaugs klublokale på havnen i Guldborg sørgede for at skære den store partnerskabs-lagkage ud til de fremmødte ved onsdagens pressemøde. Foto: Claus Hansen
  • Fra venstre bagerst er det formand for Bådklubben Guldborgsund, John Kildsgaard, formand for Toreby Sejlklub, Jan Krastrup, formand for Nysted Sejlklub, Jesper Walli Pedersen, formand for Sejl & Motorbådsklubben Grønsund, Finn Jørgensen samt formand for Guldborgland Bådelaug, Preben Kristensen. Forrest fra venstre er det udvalgsformand Martin Lohse og formand for Sejlforeningen Vikingen, Carl Erik Juel Hansen - alle samlet til underskrivelsen af partnerskabsaftalen omkring den internationale kapsejlads med start og mål fra i Nykøbing og med Guldborgbroen som logo. Foto: Claus Hansen
  • Udvalgsformand Marin Lohse og direktør Alma Larsen samt styregruppemedlemmerne Carl Erik Juel Hansen, Jørgen Bojesen og Per Thomsen fra Guldborgsund Baltic Race ankom fra søen i Jørgen Bojesens flotte fartøj. Foto: Claus Hansen
  • Her er det formand for Guldborgland Bådelaug, Preben Kristensen, der i selvsamme bådelaugs klublokale på havnen i Guldborg sørgede for at skære den store partnerskabs-lagkage ud til de fremmødte ved onsdagens pressemøde. Foto: Claus Hansen
Annonce
Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget