cookie-og-privatlivspolitik
Skibene blev sendt afsted i tre klasser fra mindst til størst.

26

Billeder

Skibene blev sendt afsted i tre klasser fra mindst til størst.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Kapsejlads kom godt afsted vejret til trods

BILLEDSERIE OG VIDEO: Vegvisir Race 2019 fik en ganske flyvende start, da store og små skibe havde medvind ud af havnen.
16. august 2019 kl. 08:21 Af Andreas Johansen

Annonce

NYKØBING Havnen var fyldt til bristepunktet med hurtige sejlskibe, der torsdag aften lagde fra den trygge havn i Nykøbing og begyndte lidt af en rejse gennem det næste døgn eller to. I den mindste klasse, der kom afsted klokken 18.00, var der 30 tilmeldte, men generelt har det dårlige vejr, der har hærget den seneste uges tid, skabt mange afbud for arrangørerne. Og vejret var da heller ikke noget at råbe hurra for, da Vegvisir Race 2019 blev skudt i gang.

For det var ikke alle de mange fremmødte, der valgte at trodse en typisk, dansk sensommerdag med masser af regn og blæst, der var lige hjemmevante til kapsejlads. Derfor tog store dele af publikum på molen ved Sejlforeningen Vikingen et kollektivt hop af bare forskrækkelse, da det første skud hvislede gennem luften.

- Det første skud signalerer, at starten går om fem minutter. Herefter er der endnu et skud, der signalerer at starten er fire minutter væk - derefter er der igen et skud bare ét minut fra start og så et sidste, der signalerer, at starten er gået, lød det over højttalersystemet, der var sat frem til lejligheden.

Læs reportagen fra starten på den store kapsejlads i fredagens Folketidende.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

Annonce