cookie-og-privatlivspolitik
Der blev passet godt på Kartofte Maskinstation fra fredag aften til søndag.

18

Billeder

Der blev passet godt på Kartofte Maskinstation fra fredag aften til søndag.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Kartofte kom i centrum for kæmpe distriktsøvelse

En kæmpe øvelse i Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster havde i weekenden til formål at træne Hjemmeværnets evne til at sikre og bevogte vigtig infrastruktur, eksempelvis i forbindelse med krisesituationer eller støtte til enheder fra allierede lande i Danmark.
20. september 2021 kl. 16:30 Af Kim Møller Pedersen

KARTOFTE Det sker ikke så tit, at der rapporteres her i avisen fra Kartofte lidt syd for Sakskøbing. Men det bliver der nu.

Der blev nemlig passet usædvanlig godt på Kartofte Maskinstation fra fredag aften 48 timer frem, da omkring 70 uniformerede hjemmeværnsfolk rykkede ind og begyndte at rulle pigtråd ud og sætte udstyr op.


Større feltøvelse

Årsagen var den ganske enkle, at der i Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster i den forgangne weekend blev gennemført en større feltøvelse i Sydsjælland og på Lolland-Falster. Det skete med et hovedkvarter placeret i Kartofte.

Her blev der lørdag morgen - efter behørig fremvisning af identifikationskort ved første kontrolpost - givet tilladelse til, at Folketidendes udsendte pressepatrulje kunne få lov at kigge inden for i hovedkvarteret. Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster, oberstløjtnant Flemming Bastrup, tog imod de kuglepen- og kamerabevæbnede gæster.


Mistænkelige personer

- Vi har blandt andet til opgave at holde styr på meldinger om eksempelvis mistænkelige personer i området, lød det blandt andet fra oberstløjtnanten i forhold til weekendens mange opgaver for hjemmeværnsfolkene med base i Kartofte.

Annonce

Oberstløjtnanten kunne også fortælle, at der højst sandsynligt også ville blive observeret rundt omkring den igangværende frugtfestival, der - som bekendt - udspillede sig med tusindvis af gæster hen over weekenden i Sakskøbings bymidte.

Det var i øvrigt fire kompagnier i henholdsvis Hjemmeværnskompagni Vestlolland, Hjemmeværnskompagni 1. Falsterske, Hjemmeværnskompagni Ulvsund og Hjemmeværnskompagni Maribo, som i et samarbejde stod for hovedkvarteret i Kartofte.

Oberstløjtnant Flemming Bastrup kunne under rundvisningen til sovesal, kommandocentral med mere også fortælle om, at de forskellige enheder i løbet af weekenden ville få lejlighed til at træne bevogtning, sikring, overvågning og imødegåelse af trusler.

Øvelsen var i øvrigt den største gennemført hos Hærhjemmeværnet Sysjælland og Lolland-Falster i flere år, og der var indsat et sted mellem 200 og 300 hjemmeværnssoldater og personel fra Beredskabsstyrelsen. Øvelsen var i øvrigt en del af en større feltøvelse, der i regi af Landsdelsregion Øst blev gennemført i hele området øst for Storebælt, inklusive på Bornholm.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE