cookie-og-privatlivspolitik
Sangerinde Hanne Boels lystgård er et af de fire huse, Hanne Andersen har genskabt for TV2 i størrelsen 1:100.

6

Billeder

Sangerinde Hanne Boels lystgård er et af de fire huse, Hanne Andersen har genskabt for TV2 i størrelsen 1:100.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Kendis-keramik fra Hannes hånd

Vinderne af TV2-quiz går hjem med huse fra lokal keramiker.
14. april 2019 kl. 16:59 Af Birgitte Grønning

Annonce

RADBJERG Hvad har sanger Hanne Boels lystgård i Frederiksværk, skuespiller Tommy Kenters stråtækte hus i Nærum, brødrene Laudrups barndomshjem i Brøndby og tv-vært Felix Smiths hvidkalkede villa i Bagsværd til fælles?

De er alle skabt af keramiker Hanne Andersen i værkstedet hos Radbjerg Keramik.

TV2 Fri har i quizzen "Huse på spil" brugt Hanne Andersens keramik-modeller af kendis-husene som præmier, og for den erfarne keramiker har det været en sjov og udfordrende opgave.

- Målene skal jo være helt rigtige, og der ligger mange timers arbejde i at tegne, inden jeg kan tage fat på at modellere, fortæller Hanne Andersen, der skønner, at hun har brugt 12-14 timer på at modellere hvert af de fire huse, hun har lavet til TV2. Derefter følger brænding og maling af husene, som er unika.

Da Hanne Andersen var færdig med opgaven for TV2, ringede en anden ny københavner-kunde. De Forenede Ejendomsselskaber A/S er ved at indrette et stort, nyt akvarium i hovedkvarteret, og her er Hannes keramik også efterspurgt.

Så nu er en to meter lang model af boligerne i "Valby Maskinfabrik" i F.L. Smidths gamle fabrikshaller ved Gl. Køge Landevej undervejs i keramikerens værksted.

- Det er tanken, at fiskene skal kunne svømme ud og ind af bygningerne i akvariet. De skal laves i stentøj, så de kan holde til at stå i vand, forklarer Hanne Andersen.

Keramik er i det hele taget blevet mere populært, end det har været længe. Der er fornyet rift om hver en lille keramisk vase eller kop på loppemarkederne rundt omkring, aftenskolernes keramikkurser er booket godt op, og TV2 har netop søsat en ny programserie "Keramikkamp", hvor seerne følger arbejdet med ler og drejeskive.

- Det er jo meget sjovt, at der igen er lidt interesse for min profession, siger Hanne Andersen, der har haft hænderne i leret i mere end 40 år.

Hun savner dog lidt dybde i tv-udgaven af håndværket.

- Det går jo stærkt på tv. Man når ikke rigtig at få indtryk af, hvordan processerne i virkeligheden er, når de klipper så hurtigt, konstaterer hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce