cookie-og-privatlivspolitik
Den markante ejendom Galleri Lærken i Hollands Gaard - tidligere kafferisteri - er nu solgt og bliver indrettet til cafe efter nytår.

3

Billeder

Den markante ejendom Galleri Lærken i Hollands Gaard - tidligere kafferisteri - er nu solgt og bliver indrettet til cafe efter nytår.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Kendt galleri bliver nu kunstcafé

Entreprenør køber markant ejendom vil åbne café og have kunst på væggene.
18. oktober 2020 kl. 15:29 Af Hans Gandrup

Annonce

NYKØBING - En af Nykøbings markante bygninger får ny ejer - og ny funktion.

Entreprenør Bo Jørgensen, Bo-Hus, har købt det tidligere kafferisteri, nu Galleri Lærken, i Hollands Gaard af Inga Rahbek.

Overtagelsen sker fra nytår.

- Det er en flot og interessant bygning med en uhyre central beliggenhed. Vi arbejder stadig med præcist at fastlægge konceptet for den fremtidige drift. Men det bliver noget med en slags cafe, hvor man kan få et godt glas vin, god kaffe og lidt at spise. Og så ser jeg da gerne, at der også kan komme noget god kunst på væggene med skiftende udstillere, siger Bo Jørgensen.

Planen er at lave cafedrift i stueplan - der er i øvrigt også et areal udenfor med mulighed for servering. På første sal formentlig udlejning til kontorer, og på øverste etage er der en lejlighed. Bygningen rummer i alt 540 kvadratmeter.

Det gamle kafferisteri har været drevet som Galleri Lærken siden 2005. Her stod bygningen klar efter en årelang renovering.

- Vi var tidligere i Færgestræde og i Frisegade. Bygningen her i Hollands Gaard var en mulighed, man ikke kunne lade ligge. Men det var da en kæmpeopgave. Alene diskussionerne om tegninger og udførelse stod på meget længe. Vi købte i 2003 og åbnede så i 2005. Men det var det hele værd. På mange måder var det en lidt umulig drøm - som altså gik i opfyldelse, konstaterer Inga Rahbek,som i dag er 75 år.

- Man får ikke flere kræfter med årene. Det var tiden at træffe beslutningen om at sælge. Der er også nogle praktiske ting i forbindelse med den løbende vedligeholdelse, som det ville blive stadigt sværere at overkomme i de kommende år. Så jeg er glad for salget nu. Og glad for en køber, som vil give nyt liv til bygningen - med respekt for de rammer, der er skabt, siger Inga Rahbek, der påpeger, at hun for et godt stykke tid siden besluttede at trappe ned og lægge om, når hun fyldte 75 år.

- Ligesom den hollandske dronning Beatrix, som jeg har haft fornøjelsen af at møde nogle gange og beundrer meget, lyder det med et smil fra galleriejeren.

Salget af Lærken betyder nemlig ikke, at hun stopper sin virksomhed. Der er fortsat et galleri i Hazerwoude i Holland, og på dansk grund etablerer man nu en online-forretning. Men stadig med personlig efterfølgende kontakt til kunderne.

Inga Rahbek vil fortsat bo dels i Holland og dels her i området - nærmere bestemt på Marielyst.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce