cookie-og-privatlivspolitik
Der var gang i fiskeriet, og der blev taget godt imod fiskerikontrollen. Et ægtepar fremviste straks gyldigt fisketegn med en havfrisk horfisk på krogen.
Foto: Fiskeristyrelsen

Guldborgsund

Kiggede lystfiskerne efter

Lystfiskerkontrol gav ikke mange fangster.
07. maj 2021 kl. 18:02 Af Andreas Johansen

GULDBORG Foråret lokker lystfiskerne ud til de danske kyster, og det gælder selvsagt også i vores område.

I Guldborg stod 14 lystfiskere denne lidt blæsende mandag tidligere på ugen ved Guldborgbroen og fiskede efter hornfisk.

De fleste havde heldet med sig, og der blev fanget adskillige hornfisk til middagsbordet, oplyser Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

Fiskeriinspektør Claus Wille i Fiskeristyrelsen fortæller:

- Salget af fisketegn har været stærkt stigende under corona-nedlukningen, og det vidner om, at flere og flere danskere begiver sig ud med fiskestangen. Det øgede antal lystfiskere øger også behovet for fiskerikontrol med fritids- og lystfiskeriet - det rekreative fiskeri. For selv om salget har været stigende, er det ikke sikkert, at alle lige husker at få indløst fisketegnet, inden de begiver sig ud med stangen, eller at tjekke reglerne for, hvor man må fiske, hvad mindstemålet er for en torsk og så videre, lyder det fra Claus Wille.

Annonce

Husk fisketegn

Fiskeristyrelsen var derfor også taget ud til Guldborgbroen og fik i god ro og orden kontrolleret alle lystfiskere for gyldigt fisketegn. For at fiske fra broen skal man ifølge reglerne indløse fisketegn, før man smider krogen ud - medmindre man har ret til folkepension eller er under 18 år. Hvis man har ret til folkepension eller er under 18 år, er man nemlig fritaget for at indløse fisketegn, dikterer reglerne på området.

- Kontrollen forløb i god ro og orden. Reglerne er jo netop lavet, så vi kan passe på fiskerne og sikre, at der også er hornfisk og sild at fange fra broen de næste mange år. Der blev taget rigtig godt imod vores kontrollører, og mange var ligefrem glade for at se os og vise deres fisketegn frem. Det er vi rigtig glade for, fortsætter Claus Wille.


En enkelt afgift

En enkelt fisker havde desværre ikke husket at forny sit fisketegn og skal derfor betale en afgift på 740 kroner for at fiske uden at være i besiddelse af gyldigt fisketegn.

Opfordringen fra Fiskeristyrelsen er ganske klar:

"Husk at tjekke fisketegnet, inden du begiver dig ud på din næste fisketur - og hjælp os med at passe på fiskene."

Annonce

Et helt årskort til lystfiskeri ad libitum de steder, hvor det er lovligt, koster 185 kroner og kan indløses på www.fisketegn.dk. For børn og unge under 18 og folkepensionister er det som tidligere nævnt ikke nødvendigt at indløse et - der er det bare at finde fiskestangen frem og give sig i kast med lystfiskeriet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE