cookie-og-privatlivspolitik
Stemningen på Pimpernelvej er ifølge Rasmus Ravn trykket, men Guldborgsund Kommune opfordrer naboerne til at sætte sig sammen om at aftale brugen af området i fællesskab.
Stemningen på Pimpernelvej er ifølge Rasmus Ravn trykket, men Guldborgsund Kommune opfordrer naboerne til at sætte sig sammen om at aftale brugen af området i fællesskab.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Klager over Bøtø-sagsbehandling

Guldborgsund Kommune har ikke ageret korrekt i Pimpernel-sag, mener naboer til sommerhus-byggeri.
09. september 2021 kl. 19:22 Af Birgitte Grønning

BØTØ Naboerne til byggeriet af et stort sommerhus på Pimpernelvej på Bøtø har klaget over sagsbehandlingen til Guldborgsund Kommune.

Naboerne, der tæller 47 medunderskrivere, har for nylig tabt en klagesag i Planklagenævnet og er i øjeblikket ved at overveje, om de vil droppe sagen, gå den civilretslige vej eller klage til ombudsmanden, fordi de stadig mener at have ret.

De mener, at sommerhuset på 331 kvadratmeter bliver opført i strid med lokalplanen, og de frygter støjgener, når det er færdigt og kan lejes ud til større grupper. Og så stiller de spørgsmålstegn ved brugen af et areal, de mener bør være fælles for området.

Guldborgsund Kommunes sagsbehandling har været langsom og mangelfuld, mener Rasmus Ravn og Peter Bernholm, der står i spidsen for de 47 naboers klager.

- Vi har gennem otte måneder forsøgt at få svar på en række spørgsmål i kommunen, men vi er enten blevet ignoreret eller har fået meget mangelfulde svar, siger Rasmus Ravn, der har sendt en formel klage til kommunaldirektør Søren Bonde.

Annonce

- Vi er meget skuffede over den måde, forvaltningen arbejder på, og som borger kan man ikke stole på at få en ordentlig og rettidig behandling. Det skal ingenlunde tage så lang tid at få svar på en række simple spørgsmål vedrørende et offentligt areal udlagt til rekreative formål - en sag, som burde være forholdsvis nem at få ekspederet for kommunen.

- Hvad skal der efterhånden til for, at nogen i Guldborgsund Kommune gider at svare os, således at vi kan få vished? skriver Rasmus Ravn og Peter Bernholm blandt andet i klagen.

Søren Bonde har i et svar på klagen erkendt, at de svar, naboerne hidtil har fået, ikke har været uddybende nok, og direktøren for Teknik og Miljø, Christian Refstrup, har senest skrevet en række nye svar på naboernes spørgsmål.

De handler primært om et areal på cirka 400 kvadratmeter, som naboerne mener er indregnet i grunden under det store sommerhus, selvom det hører fællesskabet til. Her vil naboerne gerne vide, om de har adgang.

Må naboerne for eksempel sætte et gyngestativ og en flagstang op, selvom fællesarealet nu ligger inde på en privat grund, hvor ejeren har anlagt bålsted og petanquebane? Og må naboerne bruge bålstedet og petanquebanen? Men de spørgsmål vil kommunen ikke gå ind i.

Annonce

- Lokalplanen giver offentlig adgang til arealet, men definerer ikke, om der må eller ikke må etableres bålplads eller lignende. Kommunen kan derfor ikke gå ind i en regulering af sådanne forhold, så længe det ikke forhindrer den offentlige adgang, skriver Christian Refstrup til naboerne og beder dem kontakte kommunen igen, hvis de oplever, at den offentlige adgang til arealet forhindres.

De 400 kvadratmeter er et "privat areal, der er udlagt til offentlige formål", og hvordan det administreres i det daglige bør aftales lokalt mellem naboerne, lyder opfordringen fra Guldborgsund Kommune. Den konklusion er Rasmus Ravn ikke imponeret af.

- Hvordan skulle vi naboer kunne løse dette mellem os. Vi er jo uenige og mangler retningslinjer, fastslår Rasmus Ravn, der beskriver stemningen på Pimpernelvej som trykket.

Retningslinjer kommer der ikke flere af ifølge Søren Bonde.

- Tolkningen af lokalplanen er gjort fra vores side, og på det foreliggende grundlag er der ikke mere, kommunen kan gøre. Det naturlige vil være, at naboerne i området etablerer en grundejerforening, så de kan begynde at tale med hinanden i stedet for om hinanden, mener kommunaldirektøren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE