cookie-og-privatlivspolitik
John Brædders hustru ejer et af de 143 huse i Marielyst Ferieby. En af naboerne har nu klaget over udlejningen af huset til Erhvervsstyrelsen.
John Brædders hustru ejer et af de 143 huse i Marielyst Ferieby. En af naboerne har nu klaget over udlejningen af huset til Erhvervsstyrelsen.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Klager over borgmesters udlejning af sommerhus

- Hvis man af nidkærhed og protest over, at noget går én imod, vil genere mig på denne måde, synes jeg, at det er groft og meget lavt at synke, siger Guldborgsunds borgmester.
11. februar 2020 kl. 20:27 Af Birgitte Grønning

Annonce

BØTØ En sommerhusejer har klaget til Erhvervsstyrelsen over borgmester John Brædders udlejning af et sommerhus. Huset ligger i Marielyst Ferieby, hvor klageren er nabo, og ifølge klagen skulle borgmesteren have overtrådt sommerhuslovens regler for, hvor meget et sommerhus må lejes ud.

En påstand, som John Brædder (G) afviser.

Ifølge klagen, der går på erhvervsmæssig anvendelse af en feriebolig, skulle borgmesteren og hans hustru, Anne-Mette Lyster Brædder, der står som eneejer af huset, have udlejet deres hus i feriebyen uafbrudt siden maj 2017.


Sammenlignet observationer

Det er ifølge klageren en overtrædelse af sommerhusloven, og klageren mener at kunne dokumentere udlejningen ved hjælp af en gruppe af naboer, der har holdt øje med og "sammenlignet deres observationer" om sommerhuset.

- Bortset fra overtagelsen medio maj 2017 er hverken ejerne eller deres familie blevet set ved ferieboligen. Blandt beboerne af ferieboligen har der kun været betalende feriegæster, hedder det i klagen.

- Det er sædvanligt i feriebyen, at man henvender sig til nye ejere, og at man løbende hilser nabohusenes beboere ved smalltalk. Med baggrund i ovenstående er gruppens medlemmerne sikre på, at der udelukkende har været kommercielle lejere, uddyber klageren i sit brev til Erhvervsstyrelsen.


Politisk sag

Klageren henviser til sagen om det kommende byggeri af 10 pool- og aktivitetshuse i Marielyst Ferieby, som John Brædders parti, Guldborgsundlisten, sammen med Venstre har sikret en byggetilladelse med et politisk flertal i byrådssalen.

Det er et problem, mener klageren, at borgmesteren ikke kender sommerhusloven godt nok og dermed ikke kan være garant for, at Skanlux, der vil bygge de meget omtalte poolhuse, kommer til at overholde reglerne om udlejning.

- Klagerne håber, at den demokratiske proces i fremtiden vil stemme overens med sommerhusloven, lyder det videre i klagebrevet til Erhvervsstyrelsen.


Meget lavt at synke

John Brædder bryder sig ikke om sammenblandingen af hans private sommerhus og den politiske sag.

- Hvis man af nidkærhed og protest over, at noget går én imod, vil genere mig på denne måde, synes jeg, at det er groft og meget lavt at synke, bemærker han og afviser samtidig, at han og hans hustru skulle have forbrudt sig mod sommerhusloven.

- Det er ikke korrekt, at vi lejer huset ud hele tiden. Vi bruger det ikke selv, men vores tilsammen seks børn låner det løbende og meget jævnligt. Vi har selv et sommerhus cirka 250 meter derfra, og vi vil gerne have børnene tæt på, når de er her enten sammen eller hver for sig. Derudover bliver huset lejet ud langt under halvdelen af året. Jeg kender ikke det nøjagtige antal uger for udlejningen, siger John Brædder og fortsætter:

- Jeg kan ikke se nogen problemer i det overhovedet. Vi holder os fuldstændig inden for de rammer, sommerhusloven sætter. Men hvis nogen synes, at det er slemt, må de jo sige til. Så må vi fra Erhvervsstyrelsens side se en definition af, om man må låne sit hus til sine børn, siger John Brædder og tilføjer:

- Jeg synes, at man skal tænke over, om man ønsker at reducere turismen i landdistrikterne. Hvis man begynder at se på denne måde på de mange tusinde sommerhuse, der lejes ud, kan det indstille sommerhusmarkedet i en kommune som Guldborgsund fuldstændigt.

Erhvervsstyrelsen har foreløbig kvitteret for naboens klage med et autosvar, der siger, at der på grund af ekstraordinær travlhed kan gå op til tre måneder, før styrelsen svarer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce