cookie-og-privatlivspolitik
Sosu-skolen i Nykøbing, SOSU Nykøbing Falster, har blandt andet stillet senge til rådighed for kommunens sundhedsberedskab. Billedet her er fra skolemesterskaberne i Skills sidste år.

2

Billeder

Sosu-skolen i Nykøbing, SOSU Nykøbing Falster, har blandt andet stillet senge til rådighed for kommunens sundhedsberedskab. Billedet her er fra skolemesterskaberne i Skills sidste år.
Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Guldborgsund

Klar med hjælpeudstyr til sygehuse og kommuner

Lokale uddannelsessteder har foræret værnemidler og udlånt senge.
25. marts 2020 kl. 15:51 Af Jakob Poulsen

Annonce

GULDBORGSUND Coronakrisen har ført til knaphed på værnemidler og forskelligt vigtigt udstyr i sundhedssektoren både på sygehusene og i kommunerne. Men nu kommer der kærkommen hjælp fra nogle af de lokale uddannelsesinstitutioner.

Professionshøjskolen Absalon, der blandt andet uddanner sygeplejersker og som bekendt har en afdeling i Bispegade i Nykøbing, har stillet en masse udstyr til rådighed for den trængte sundhedssektor i Region Sjælland.

Det er udstyr, som normalt bruges i undervisningen, men da skolen ligesom landets øvrige uddannelsessteder holder lukket i øjeblikket, har man tilbudt sygehuse og kommuner, at de kan låne af Absalon.

Og det tilbud har flere allerede taget imod, fortæller rektor Camilla Wang.

- Guldborgsund Kommune var interesseret i nogle af vores simulationssenge, som vi bruger i uddannelsen af sygeplejersker, og indtil videre har vi leveret fire til dem, men vi har talt om, at de kan låne op til 20, oplyser Camilla Wang.

Sengene skal bruges til patienter, som bliver hjemsendt fra sygehuset, men ikke kan være i deres eget hjem og fortsat har behov for liggende pleje.

Region Sjælland har efterspurgt værnemidler, og her har Absalon sagt ja til, regionen kan få, hvad de måtte have brug for fra skolens lager. Der er tale om alt lige fra engangskitler og sterile overtrækskitler til mundbind, briller og håndsprit.

Men Absalon er ikke den eneste lokale uddannelsesinstitution, som har stillet udstyr til rådighed for sundhedssektoren. Sosu-skolen, SOSU Nykøbing Falster, har også lånt en stor del af deres udstyr ud.

- Allerede forrige mandag kørte vi det meste af vores sundhedsfaglige udstyr ud på den gamle Ejegodskolen i Nykøbing, hvor kommunen har oprettet nødstuer, og i weekenden efterspurgte Region Sjælland værnemidler.

- Vi har givet alt, hvad vi overhovedet har. Jeg synes, at jeg er heldig at have nogle medarbejdere, som hurtigt har set, hvad der var brug for og flyttet det, siger SUSU Nykøbing Falsters direktør, Steen Frederiksen.

Sosu-skolen har blandt andet stillet otte senge og nogle kørestole til rådighed for kommunen, og skolen har også værnemidler i form af mundbind, handsker, kitler og sprit i beredskab, hvis Region Sjælland får brug for det.

- Det er ikke fordi, at vi har så meget udstyr, men det vi har, tilbyder vi selvfølgelig, siger Steen Frederiksen og tilføjer, at man også har tilbudt Guldborgsund Kommune, at der kunne oprettes nødstuer i skolens lokaler, hvilket kommunen dog takkede nej til.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce