Annonce
Guldborgsund

Klar med hjælpeudstyr til sygehuse og kommuner

Sosu-skolen i Nykøbing, SOSU Nykøbing Falster, har blandt andet stillet senge til rådighed for kommunens sundhedsberedskab. Billedet her er fra skolemesterskaberne i Skills sidste år. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Lokale uddannelsessteder har foræret værnemidler og udlånt senge.

GULDBORGSUND Coronakrisen har ført til knaphed på værnemidler og forskelligt vigtigt udstyr i sundhedssektoren både på sygehusene og i kommunerne. Men nu kommer der kærkommen hjælp fra nogle af de lokale uddannelsesinstitutioner.

Professionshøjskolen Absalon, der blandt andet uddanner sygeplejersker og som bekendt har en afdeling i Bispegade i Nykøbing, har stillet en masse udstyr til rådighed for den trængte sundhedssektor i Region Sjælland.

Det er udstyr, som normalt bruges i undervisningen, men da skolen ligesom landets øvrige uddannelsessteder holder lukket i øjeblikket, har man tilbudt sygehuse og kommuner, at de kan låne af Absalon.

Og det tilbud har flere allerede taget imod, fortæller rektor Camilla Wang.

- Guldborgsund Kommune var interesseret i nogle af vores simulationssenge, som vi bruger i uddannelsen af sygeplejersker, og indtil videre har vi leveret fire til dem, men vi har talt om, at de kan låne op til 20, oplyser Camilla Wang.

Sengene skal bruges til patienter, som bliver hjemsendt fra sygehuset, men ikke kan være i deres eget hjem og fortsat har behov for liggende pleje.

Region Sjælland har efterspurgt værnemidler, og her har Absalon sagt ja til, regionen kan få, hvad de måtte have brug for fra skolens lager. Der er tale om alt lige fra engangskitler og sterile overtrækskitler til mundbind, briller og håndsprit.

Men Absalon er ikke den eneste lokale uddannelsesinstitution, som har stillet udstyr til rådighed for sundhedssektoren. Sosu-skolen, SOSU Nykøbing Falster, har også lånt en stor del af deres udstyr ud.

- Allerede forrige mandag kørte vi det meste af vores sundhedsfaglige udstyr ud på den gamle Ejegodskolen i Nykøbing, hvor kommunen har oprettet nødstuer, og i weekenden efterspurgte Region Sjælland værnemidler.

- Vi har givet alt, hvad vi overhovedet har. Jeg synes, at jeg er heldig at have nogle medarbejdere, som hurtigt har set, hvad der var brug for og flyttet det, siger SUSU Nykøbing Falsters direktør, Steen Frederiksen.

Sosu-skolen har blandt andet stillet otte senge og nogle kørestole til rådighed for kommunen, og skolen har også værnemidler i form af mundbind, handsker, kitler og sprit i beredskab, hvis Region Sjælland får brug for det.

- Det er ikke fordi, at vi har så meget udstyr, men det vi har, tilbyder vi selvfølgelig, siger Steen Frederiksen og tilføjer, at man også har tilbudt Guldborgsund Kommune, at der kunne oprettes nødstuer i skolens lokaler, hvilket kommunen dog takkede nej til.

Professionshøjskolen Absalon i Nykøbing har også stillet udstyr til rådighed for både region og kommune. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
  • Sosu-skolen i Nykøbing, SOSU Nykøbing Falster, har blandt andet stillet senge til rådighed for kommunens sundhedsberedskab. Billedet her er fra skolemesterskaberne i Skills sidste år. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto
  • Professionshøjskolen Absalon i Nykøbing har også stillet udstyr til rådighed for både region og kommune. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet