cookie-og-privatlivspolitik
Det hensygnende Sofies Hus har gennem længere tid "truet" med at styrte sammen, og det har da også forårsaget en større afspærring foran huset, som har været udsat for en del sætningsskader gennem tiden.
Det hensygnende Sofies Hus har gennem længere tid "truet" med at styrte sammen, og det har da også forårsaget en større afspærring foran huset, som har været udsat for en del sætningsskader gennem tiden.
Foto: Kim Møller Pedersen/arkiv

Guldborgsund

Klar til at overtage og nedrive øjebæ

En markant øjebæ i bybilledet synger måske på sidste vers efter udvalgsbeslutning om at inddrage nedrivningspuljen.
28. februar 2021 kl. 17:27 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING En fortovsafspærring er efterhånden gået hen og er blevet en helt fast del af bybilledet i Vestergade.

Det er, som om at det, der kaldes for Sofies Hus, og som i øvrigt er opført i 1880 med røde tegl på taget samt facader med bindingværk, bare nægter at falde helt sammen. Øjebæen er med andre ord svær at komme af med, men måske er der nu en tiltrængt ændring af bybilledet på vej i Vestergade.

- Vi har på vores seneste udvalgsmøde her i februar besluttet os for at nikke ja til at overtage Sofies Hus, og så har vi bedt forvaltningen om at indlede en dialog med den pågældende husejer og få lavet en aftale om, at det bliver en del af nedrivningspuljen.

Sådan siger formanden for teknik, miljø og ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune, Peter Bring-Larsen (G), da Folketidende spørger til en status på Sofies Hus, som førnævnte udvalg helt tilbage i januar sidste år også havde på den politiske dagsorden.

- Udvalget gav husejeren tilladelse til at rive Sofies Hus ned i januar sidste år, og så er der ikke rigtig sket noget siden. Det er derfor, at udvalget nu har besluttet, at kommunen skal overtage huset og gøre det til en del af nedrivningspuljen, slår Peter Bring-Larsen fast.

Annonce

Huset er i øvrigt ikke registreret som bevaringsværdigt.

Læs også "En øjebæ mere" om genbohuset i fredages Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE