cookie-og-privatlivspolitik
Peter Bring-Larsen (G) glædede sig ved idé-mødet på teatret i marts sidste år til arrangementet, som han mente ville blive en fest og en succes. Få dage efter lukkede landet ned, og om begivenheden gennemføres står nu hen i det uvisse.
Peter Bring-Larsen (G) glædede sig ved idé-mødet på teatret i marts sidste år til arrangementet, som han mente ville blive en fest og en succes. Få dage efter lukkede landet ned, og om begivenheden gennemføres står nu hen i det uvisse.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Klimamøde udskudt på ny

Stort anlagt folkemøde finder tidligst sted til oktober.
09. juni 2021 kl. 14:30 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Folkemødet "Danmark for målene", der er planlagt på Torvet, aflyses måske.

Begivenheden skulle have været holdt 4. juni sidste år, men blev som følge af coronapandemien skubbet først til efter sommerferien samme år og så til 27. maj i år, og nu afvikles det tidligst i oktober. Det fortæller Peter Bring-Larsen (G), formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget.

- Vi har fået tilbudt en dato i efteråret, men vi venter lige lidt og ser, siger han og henviser til, at flere af de 47 andre byer, hvor folkemødet skulle finde sted, har fået tilbudt en dato i løbet af sommeren:

- Det har vi ikke, men vi ser, hvordan det går de andre steder og tager en beslutning over sommeren.

Ambitionerne var ellers store, da lokale erhvervsdrivende og foreninger med flere 3. marts sidste år mødtes på teateret for at ideudvikle på dagen. Den skulle fejre FN's 17 Verdensmål med fest, oplysning om handling for verdensmålene for bæredygtig udvikling, underholdning, konkurrencer med mere. Få dage efter lukkede landet ned som følge af corona.

Annonce

- Det ærgrer mig, for jeg synes, at vi havde et fantastisk godt møde på teatret. Vi havde lavet mange aftaler med parter, der skulle med på Torvet, og det kunne være blevet en succes. Men corona satte en stopper for det, som det har gjort ved så mange ting, og det må vi rette ind efter, siger han og tilføjer om håbet om, at arrangementet nogensinde bliver til noget:

- Som det ser ud lige nu, tror jeg ikke, at det bliver til noget i år heller. Så skal alting pludselig ændre sig. Det virker lidt amputeret, der er ikke drev i det, så jeg er ikke så optimistisk. Men vi er ved at se på, hvad vi så kan gøre for at sætte fokus på de 17 verdensmål.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE