cookie-og-privatlivspolitik
Alle huse har en historie. - Vi har åbent hus 13. november, kig endelig forbi, opfordrer Peter.
Foto: Arkiv

Guldborgsund

Kører rundt og husker

Vil med hjælp fra ældre i landsby danne et overblik over byens historie.
24. oktober 2021 kl. 10:00 Af Andreas Johansen

FREJLEV - Jeg får lov at være passager, og så har jeg to ældre kvinder med, som fortæller, og så tager jeg noter imens.

Sådan forklarer Peter Daae Petersen, tovholder ved Frejlev Arkiv, sin nye idé. Det lyder måske lidt særpræget, men tanken er helt rationel, forsikrer Peter Daae Petersen:

- Jeg er tilflytter og ved ikke ret meget om de gamle bygninger, og det er ret frustrerende. Nu sidder jeg jo i arkivet, og der er mange ting, der stadig ikke er dokumenteret nogen steder, forklarer Peter Daae Petersen.

Hvad gør man så? Ja, man starter bilen og triller rundt i byen - ét hus ad gangen. Men hvem er egentlig de reelle eksperter, når det kommer til Frejlev? Det er dem, der har boet der hele livet.

- Der er nogle ældre mennesker, der kender historierne og har lyst til at dele ud af dem. Så er planen, at vi sætter os ind i bilen, og så får de ellers lov til at fortælle. Så kan vi samle historier.

Annonce

Visionen er, at det skal ende med et konkret billede af Frejlev by.

- Jeg er spændt på, hvad det munder ud i - planen er at tegne et kort over Frejlev by, hvor man så kan placere nogle af de gamle virksomheder - hvor smedjen lå, hvor der var bager, købmand og alt sådan noget, få dem placeret. Ikke kun geografisk, men også med årstal, forklarer Peter.

Ideen er hans egen, men han er ansporet af alle de folk, der kommer forbi arkivet og er nysgerrige på, hvilken historie deres hus rummer.

- Det er et forsøg værd - det, jeg har oplevet i arkivet, er, at vi har haft mange besøgende, som er interesserede i den lokale historie. Jeg synes, det er spændende, og det er om at få det gjort, når man har muligheden, for på et tidspunkt er der ikke flere at spørge.

Vil du selv bidrage, så kontakt Peter Daae Petersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE