Annonce
Guldborgsund

Kommunaldirektør: Uforståelig ikke at åbne regionen fuldt op

Medarbejdere på socialområdet og i Center for Sundhed & Omsorg er stort set alle tilbage på deres fysiske arbejdsplads. Det er få kommunale medarbejdere, der fortsat arbejder hjemmefra, indtil sundhedsmyndigheder og regering giver grønt lys til, at Region Sjælland også kan åbne helt op. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Det er et fåtal af kommunens ansatte, der fortsat må arbejde hjemmefra.

NYKØBING Da store dele af Danmark henover natten lukkede ned for mere end to måneder siden, hed det sig, at kun offentligt ansatte i kritiske funktioner kunne fortsætte deres arbejde.

Men i takt med genåbningsplanerne fra sundhedsmyndigheder og regering er arbejdspladserne - også i det offentlige - stille og roligt genåbnet. Det siger kommunaldirektør Søren Bonde, der tilføjer, at det efter tredje fase af genåbningen er meget få, der fortsat må arbejde hjemmefra.

I Center for Arbejdsmarked arbejder de fleste dog hjemmefra undtagen Guldborgsund Zoo, der er med i en godkendt genåbningsplan, men hvor ikke alt er godkendt endnu. Arbejdsmarkedskonsulenter i center for unge og uddannelse er fysisk til stede på arbejdspladsen. Det gælder også medarbejdere på Sprogskolen.

Inden for Børn & Læring er det kun pladsanvisningen, der arbejder hjemmefra. Medarbejdere på for eksempel skoler og i institutioner kan officielt møde op på arbejde igen.

I Center for Borger & Branding arbejder alle medarbejdere hjemmefra bortset fra Musikskolen, der er godkendt til åbning i en genåbningsplan. Men heller ikke her er alt godkendt endnu. Medarbejdere på Culthus er også fysisk til stede igen.

På socialområdet er alle afdelinger delvist retur eller en del af nødberedskabet, og indenfor Sundhed & Omsorg er alle medarbejdere også delvist retur bortset fra i Folkesundhed.

Hele centret under Politik & Personale arbejder hjemmefra ligesom i økonomi og IT, hvor it-medarbejdere dog er fysisk på arbejde. I Teknik & Miljø foregår arbejdet også hjemmefra. Den del af medarbejderstaben, der sørger for vedligeholdelse såsom græsslåning, er dog mødt op fysisk.

Hvorfor udsætte genåbning?

Ud af de cirka 5.000 offentlige medarbejdere i Guldborgsund Kommune er langt de fleste mødt fysisk op på deres arbejdsplads igen. Mange andre har haft mulighed for at arbejde hjemmefra, og ifølge Søren Bonde viser en undersøgelse, at det i det hele taget er meget få, der ikke har kunnet arbejde hjemmefra.

Beslutningen om at lade offentligt ansatte i de jyske regioner samt på Fyn komme tilbage på arbejde, mens Region Sjælland forbliver lukket, undrer kommunaldirektøren. For smittetrykket i Region Sjælland er meget tæt på smittetrykket i Region Midtjylland med henholdsvis 1.840 mod 1.593.

- Jeg følger ikke den forklaring. Det er helt uforståeligt.

I mellemtiden arbejder man på en evaluering af, hvilke erfaringer både medarbejdere og ledelse har fået af perioden med hjemmearbejde.

- Nogle steder har produktiviteten været højere, mens medarbejderne har arbejdet hjemmefra. Og det er i sig selv tankevækkende. Det gælder blandt andet medarbejdere, der sidder med byggesagsbehandlinger. Behandlingstiderne er halveret i den periode, medarbejderne har siddet derhjemme. Måske fordi der ikke har været møder og andre samlinger på arbejdspladsen. På den anden side bliver der heller ikke udviklet lige så meget nyt, fordi man ikke på samme måde mødes og idéudvikler, siger Søren Bonde.

- Så vi må i fremtiden finde en god og klog balance imellem at være fysisk til stede på arbejdspladsen og at arbejde hjemmefra. Måske vil nogle medarbejdergrupper kunne være hjemme et par dage om ugen.

Læs også artiklen "DF: Forlæng skoletiden" i fredagens Folketidende

  • Medarbejdere på socialområdet og i Center for Sundhed & Omsorg er stort set alle tilbage på deres fysiske arbejdsplads. Det er få kommunale medarbejdere, der fortsat arbejder hjemmefra, indtil sundhedsmyndigheder og regering giver grønt lys til, at Region Sjælland også kan åbne helt op. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Annonce
Annonce
112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Ukendt fremtid præger lokal zoo

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

112

Tyskland skærper grænsekontrollen til EM i fodbold: Scandlines følger udviklingen