cookie-og-privatlivspolitik
Guldborgsund Kommune er kommunens største virksomhed, og der er som regel 500 gæster med til julefrokosterne. Men i år har festudvalget aflyst på grund af for få tilmeldinger.

2

Billeder

Guldborgsund Kommune er kommunens største virksomhed, og der er som regel 500 gæster med til julefrokosterne. Men i år har festudvalget aflyst på grund af for få tilmeldinger.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Kommunen aflyser julefest

Kulturformand håber på opbakning til at gennemføre en julefrokost
27. november 2021 kl. 21:02 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Juletiden nærmer sig og dermed også årets julefrokoster. Sidste år blev stort set alle firmajulefrokoster aflyst, og derfor havde mange glædet sig til i år at kunne hygge lidt ekstra om sine medarbejdere.

Myndighederne har ikke meldt ud, at festerne bør aflyses i år. Men flere virksomheder oplever så få tilmeldinger fra medarbejderne, at de vælger at aflyse alligevel. Blandt andet har Guldborgsund Kommune netop aflyst sin store julefrokost, bekræfter kommunaldirektør Søren Bonde.

- Det er enormt ærgerligt. Det er det tredje store arrangement, vi må aflyse. Der var sidste års julefrokost, sommerfesten, og nu har festudvalget valgt at aflyse dette års julefrokost på grund af for få tilmeldinger, siger han og tilføjer, at beslutningen ikke er truffet af administrationen.

Der plejer at komme 500 personer med til julefrokosten, som holdes i Nykøbing F. Hallerne. Den bliver ikke holdt senere på året. Det gør til gengæld sommerfesten, som fremrykkes til maj.

I Kvickly har man valgt at fremrykke julefrokosten for de 75 ansatte fra starten af det nye år til marts, siger varehuschef Tobias Nordhald.

Annonce

- Vi har så travlt i december, at vi altid først holder julefrokost i begyndelsen af det nye år. Men på grund af smittesituationen har vi rykket den frem til marts, fortæller Tobias Nordhald.


Det handler om balancen

Hos Kulturmindeforeningen forventer formand Anita Ulrik Sørensen at holde det julearrangement, som blev aflyst sidste år. Det finder sted 7. december på Kumus ved Fuglsang Kunstmuseum og bliver med et musikalsk indslag med vokalgruppen Voci Fluenti.

- Vi er glade for, at vi igen kan holde vores julearrangement, da det for alvor sætter gang i julestemningen for mit vedkommende. Sidste år kunne vi jo desværre ikke gennemføre på grund af corona, men nu har vi igen noget at glæde os til i denne mørke vintertid, siger Anita Ulrik Sørensen.

Hun tilføjer, at man følger de restriktioner, der er sat fra myndighedernes side. For eksempel at der tjekkes for coronapas ved indgangen, at der er afstand og masser af muligheder for afspritning. Derudover er det et siddende arrangement for under 100 personer. Som regel kommer der 60-70 personer, oplyser hun.

- Hvis alle er indstillede på, at vi har denne her fest, tror jeg på det. Vi kan ikke rigtig holde ud ikke at gøre noget. Man skal finde en god balance i at passe på og samtidig gøre noget, synes jeg. Vi har lige været i en boble, hvor alt og alle har ligget stille. Nu skal vi i gang igen. Det er fatale konsekvenser for virksomhederne, hvis folk ikke støtter dem, og der er bare ingen hjælp at hente denne gang. Og der mener jeg, at vi må have et samfundsansvar, der ikke kun handler om at passe på hinanden, men også på vores samfund, mener hun.

Annonce

Udover at være formand for Kulturmindeforeningen er Anita Ulrik Sørensen også direktør for Boligselskabet Fjordparken. Her er den store julefrokost aflyst på grund af for få tilmeldinger. I stedet holder de en minijulefrokost for personalet. Og så venter hun stadig på en politisk beslutning fra bestyrelsen om, hvorvidt juletræsfesten kan holdes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE