cookie-og-privatlivspolitik
Overordnet set var politikerne glade for resultatet af kommunens regnskab for 2020. Corona havde både betydet større udgifter nogle steder og mindre udgifter andre steder.
Overordnet set var politikerne glade for resultatet af kommunens regnskab for 2020. Corona havde både betydet større udgifter nogle steder og mindre udgifter andre steder.
Foto: Flemming Keith Karlsen/arkiv

Guldborgsund

Kommunes overskud langt større end ventet

Overskuddet på drift i blev 255 millioner kroner, men det var der forskellige årsager til, mente byrådsmedlemmer.
16. april 2021 kl. 20:50 Af Niki Treumer Mogensen

FAKTA
Guldborgsund Kommunes regnskab for 2020:
Overskuddet på den ordinære drift blev 255 millioner kroner.
Det er 32 millioner kroner mere end budgetteret.
Budgettet for ordinær drift var på 4,44 milliarder kroner - med udgifter for 4,22 milliarder kroner.
Indtægter endte med at blive på 4,53 milliarder kroner, mens udgifterne blev 4,28 milliarder.
Også anlægsdelen gav stort overskud i 2020. Det lød på 22 millioner kroner, hvormed overskuddet for drift og anlæg samlet blev 54 millioner kroner højere end ventet.
Årsagen til anlægsoverskuddet er, at kommunens samlede anlægsudgifter kun blev på 112,2 millioner kroner, hvilket var langt mindre end budgetteret. Til gengæld skydes en række anlægsopgaver til kommende år.
Med midler fra 2019, der også var ubrugte, overføres 262,95 millioner kroner til anlæg i 2021.
Kilde: Guldborgsund Kommune

GULDBORGSUND 255 millioner kroner lød overskuddet på ordinær drift i Guldborgsund Kommune i 2020. Det står at læse i den årsberetning, som byrådet godkendte på dets møde torsdag aften.

Overskuddet er 32 millioner kroner højere end budgetteret, og dets størrelse lever op til det, det bør være, skriver adminsitrationen i dagsordenen. Overskuddet skal således ligge på omkring 240 millioner kroner, hvis der skal skabes råderum til at nettoafvikle på kommunens langfristede gæld, samt sikres midler til nye anlægsinvesteringer i kommunen.

Anlægsdelen gav desuden et overskud på 22 millioner kroner, som skyldes, at der blev udført færre anlægsopgaver, end der var budgettet med. Det påpegede Simon Hansen (S) også på mødet.

- Det er vigtigt, at vi i fremtiden bliver endnu bedre til at afsætte anlægspengene på de tidspunkter, hvor de også bliver brugt, sagde han.

Også Venstres Ole K. Larsen mente, at der var et arbejde at gøre, da projekter jo laves, fordi man ønsker dem gennemført.

Annonce

- På anlægssiden ser regnskabet pænt ud økonomisk, men det er en udfordring, at vi skubber anlæg foran os, sagde han og mente, at de mange ophobne anlægsmidler er umulige at bruge på ét år.


Rekordstor kassebeholdning

De to politikere var dog som det øvrige byråd glade for resultatet.

- Det er rigtigt flot, også når man kigger på, hvad det er for et år, vi har været igennem, sagde Simon Hansen.

Han og en række andre byrådsmedlemmer roste kollegerne i byrådet samt ikke mindst kommunens ansatte for, at resultatet blev så godt. Det gjorde borgmester John Brædder (G) også, og han syntes godt, at der måtte prales lidt.

- Det er det bedste resultat, siden Guldborgsund Kommune blev etableret tilbage i 2007, sagde han.

Annonce

Han glædede sig desuden over den udvikling, kommunens økonomi har været igennem, efter det for få år siden stod anderledes kedeligt til.

Kassebeholdningen på 612 millioner kroner er den største i kommunens historie, omend, som han tilføjede, at en stor del af disse midler er reserveret til udsatte anlægsopgaver.

René Christensen (DF) mente, at der var lys for enden af tunnellen, men nævnte, at der altså også var ting, der kunne være bedre.

Selv i et godt regnskabsår som 2020 skulle der alligevel ske besparelser på nogle af de mest udsatte borgere, sagde han med reference til instrukssagen fra Famlie & Forebyggelse i kommunen. Det ønskede han ikke gentog sig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE