cookie-og-privatlivspolitik
Shop & Lops konkurs efterlod en masse kunder med tab, og manden bag - Joakim Grundtvig - blev pålagt en konkurskarantæne. Nu har han fået en ny karantæne for en sag med mange lighedspunkter.

2

Billeder

Shop & Lops konkurs efterlod en masse kunder med tab, og manden bag - Joakim Grundtvig - blev pålagt en konkurskarantæne. Nu har han fået en ny karantæne for en sag med mange lighedspunkter.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Konkursrytter får ny karantæne

Har fået lagt tre år oveni sin konkurskarantæne.
26. februar 2021 kl. 20:40 Af David Arnholm

NYKØBING Da loppecenteret Shop & Lop i Guldborgsundcentret gik ned med et brag, blev kreditorer på stribe efterladt med en lang næse. Det gjaldt også staten, der havde måttet se langt efter betaling af moms, skat og arbejdsmarkedsbidrag.

Siden fulgte et juridisk efterspil, hvor manden bag - konkursrytteren Joakim Grundtvig - ved skifteretten i Nykøbing blev pålagt to års konkurskarantæne. I to år fra den kendelse blev afsagt 19. juni 2018, måtte han ikke deltage i ledelsen af en virksomhed uden at hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Den afgørelse kærede han til Østre Landsret, som dog stadfæstede den 23. august 2019, og en anmodning om at få sagen for Højesteret blev afvist.


Tre år ekstra

Nu har Joakim Grundtvig været i retten igen med en lignende sag, og endnu en gang lød kendelsen på konkurskarantæne - denne gang i tre år, som gælder fra udløbet af den forrige karantæne, det vil sige fra 19. juni 2020 til 19. juni 2023.

Sagen udsprang af en konkurs i firmaet Sydhandel Aps, der havde binavnet Service42 Aps, var registreret på adressen Æbelnæsvej 15 i Æbelnæs nær Stege på Møn. Samme adresse husede i øvrigt også firmaet El Paso & Lomach Aps, der stod bag El Paso-baren i Nakskov.

Annonce

Sydhandel Aps gik konkurs i slutningen af august 2019, og Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten blev indsat som kurator. Ligesom det var tilfældet med Shop & Lop, havde Sydhandel nemlig oparbejdet en større gæld til staten i form af ubetalt moms, skat og arbejdsmarkedsbidrag.

Samlet løb kravene fra kreditorerne op i 7,8 millioner kroner, hvoraf langt størstedelen var krav fra staten.


Overført til privat konto

På papiret havde Joakim Grundtvig ikke noget med Sydhandel at gøre. Han var således ikke registreret som en del af ledelsen.

Men Boris Frederiksen vurderede, at firmaets direktør - Dennis Liljeqvist Holm Odgaard Andersen - reelt blot var en stråmand for Joakim Grundtvig, og den vurdering delte retten. Den fandt det således bevist, at han reelt udgjorde virksomhedens ledelse, blandt andet fordi Dennis Andersen ikke kunne redegøre for nærmere forhold i den virksomhed, han ellers stod opført som direktør for.

Retten hæftede sig også ved, at Joakim Grundtvig havde fået overført store beløb til sin private konto og fået dækket private udgifter af virksomheden. Samlet drejede det sig om op imod 3,8 millioner kroner, og kurator vurderede ikke, at driften af Sydhandel ApS kunne begrunde disse overførsler, der i øvrigt fortsatte, efter at driften i virksomheden var ophørt.

Annonce

Joakim Grundtvig forklarede i retten, at det var sket for at balancere nogle konti, og at overførslerne modsvarede udlæg, han havde haft på virksomhedens vegne. Retten så dog anderledes på det og vurderede, at der var tale om, at der på ulovlig vis var blevet trukket penge ud af selskabet.


Groft uforsvarligt

Ligesom det var tilfældet med Shop & Lop, manglede der i øvrigt bogføring og regnskaber, men det fremgik, at der i et eller andet omfang var sket en sammenblanding af økonomien i Sydhandel med økonomien i virksomheden Loppedillen Ivs. Sidstnævnte er et firma ejet af Diana Liljeqvist Holm Odgaard Andersen, har adresse i det gamle vejmuseum på Farø og gik konkurs kort før konkursen i Sydhandel.

Alt i alt vurderede retten, at der var tale om groft uforsvarlig forretningsførelse, og ud over konkurskarantænen blev Joakim Grundtvig også pålagt at betale sagens omkostninger på 75.000 kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Joakim Grundtvig, men Dennis Liljeqvist Holm Odgaard Andersen oplyser, at kendelsen er blevet kæret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE