cookie-og-privatlivspolitik
Fra venstre er Inge-Lise Nielsen og Angela Bech nye blandt vejlederne, mens Ina Jørgensen og
Anne Marie Sakstrup-Blom har været det i omkring ti år. Alle har de selv haft brystkræft en eller flere gange men er nu ude af behandling. Normalt inviterer de til tre-fire arrangementer per halvår i Frivilligcentret, men for tiden må de tænke anderledes.
Fra venstre er Inge-Lise Nielsen og Angela Bech nye blandt vejlederne, mens Ina Jørgensen og Anne Marie Sakstrup-Blom har været det i omkring ti år. Alle har de selv haft brystkræft en eller flere gange men er nu ude af behandling. Normalt inviterer de til tre-fire arrangementer per halvår i Frivilligcentret, men for tiden må de tænke anderledes.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Kræftramte kan stadig få støtte og vejledning

Lokale, frivillige vejledere under Kræftens Bekæmpelse står klar.
05. marts 2021 kl. 18:40 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Som følge af nedlukning og restriktioner er Kræftens Bekæmpelses arrangementer aflyst. Det tæller blandt andet samtaleaftener for kvinder med brystkræft, men alt ligger ikke ned.

De fire frivillige vejledere under organisationen lokalt er stadig klar til at hjælpe kræftsyge, lyder det fra Anne Marie Sakstrup-Blom og Ina Jørgensen, der er to af dem.

- Folk kan skrive og ringe til os, hvis de vil have forståelse for, hvad de er ude for, når de har brystkræft, siger de, der selv har haft sygdommen, og fortsætter:

- Det skal helst være personer, der har haft brystkræft, der er vejledere, for de forstår det bedre. De kan bedre tillade sig at sige, "at vi har været det samme igennem, og vi ved, hvordan det er."

Vejlederne har taget kurser, hvor de lærer den menneskelige samtale, så de kan hjælpe måske grådkvalte personer, der kommer, til, når de går igen, for eksempel at tænke "nu glæder jeg mig til, at den operation er overstået."

Annonce

Rådgivning fås i Næstved, hvor der også er en udkørende ansat, men de lokale vejledere hjælper altså også gerne. Deres aktiviteter med samtalegrupper og foredrag med for eksempel læger har været aflyst siden marts, sidste år, bortset fra et enkelt i oktober.

Corona og det, at der på grund af den ofte har været krævet tilmelding til diverse arrangementer, har ramt kræftgruppen hårdt. Det er ifølge Anne Marie Sakstrup-Blom ikke til at vide, når man er syg, om man lige er frisk den dag i næste uge, hvor begivenheden er, og det kan afholde folk fra at tilmelde sig.

Gruppen barsler derfor med et nyt initiativ, hvor tilmelding ikke er nødvendig.

21. april, 19. maj og 16. juni arrangeres walk and talks, hvor man bare kan møde op og gå en tur og tale om, hvad der er behov for. Det er klokken 15-17 og første gang er med mødested ved parkeringspladsen ved Bøtøskoven.

Alle kræftramte, og en ledsager, må deltage, og der bliver forskellige længder på turene, så alle kan være med. Blot skal man selv huske kaffe og kage.

Annonce

Det kræver altså ikke tilmelding, men hvis man ønsker at tale med en vejleder, kan man i første omgang kontakte dem på mail inajorgensen@mail.tele.dk eller amso@mail.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE