cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Thomas Borberg, Polfoto, arkivfoto

Guldborgsund

Kritik af pengespild på rapport om Madservice

341.500 kroner blev hældt direkte i kloakken, mener Dansk Folkeparti
10. juni 2019 kl. 07:48 Af Birgitte Grønning

Annonce

GULDBORGSUND En rapport om Guldborgsund Madservice kostede kommunen 273.200 kroner plus moms - altså 341.500 kroner.

Det fremgår af kontrakten, Guldborgsund Kommune har lavet med rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO, der skrev rapporten. Til prisen skal man ifølge kontrakten lægge et ukendt antal timer til transport mellem BDO og Guldborgsund, som takseres til 650 kroner plus moms pr. time.

Det var politikerne i social- sundhed og omsorgsudvalget, der skulle bruge rapporten til at træffe beslutning om fremtiden for Madservice. I udvalget håbede man at kunne finde besparelser på godt to millioner kroner ved hjælp af rapportens anbefalinger.

Rapporten kom også i fokus, fordi beslutningen om eventuelt at genindføre en halv portion varm mad til halv pris på plejecentrene blev koblet sammen med rapportens udgivelsesdato. Siden nytår har ældre fra især Oasen i Nykøbing og Doktorparken i Sakskøbing protesteret over, at den halve portion er blevet afskaffet via en administrativ beslutning.

Men rapporten indeholdt ingen brugbare anbefalinger, konstaterede formand Bo Abildgaard (S), da den efter cirka fire måneders ventetid lå klar midt i maj. I stedet besluttede udvalget at sætte en ny intern undersøgelse af Madservice i gang.

Det har efterfølgende ikke været muligt at få en kommentar fra Bo Abildgaard i forhold til prisen på rapporten. Heller ikke næstformand Jens Erik Boesen (G) er vendt tilbage på Folketidendes henvendelse.

René Christensen fra Dansk Folkeparti er harm over prisen.

- Det er penge hældt lige ned i kloakken. Det gør mig vred, når man vælger at bruge så mange penge på konsulenter i stedet for de ældre. Debatten om de halve portioner handler alene om at spare, det har ikke en pind med de ældres ernæring at gøre.

- I kommunen løber vi efter småbeløb som 27 kroner for en portion mad i stedet for at se på det store perspektiv. Dette er et eksempel på den hjernedøde diskussion af småbeløb, mener René Christensen.

Den administrative beslutning om fortsat ikke at tilbyde halve portioner til halv pris står, uafhængig af BDO-rapportens kvalitet, ved magt, slog social- og sundhedsdirektør Allan Ruders fast efter rapporten blev offentliggjort.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce