cookie-og-privatlivspolitik
Ove Petersen langer ost over disken - også i slud og sne.

3

Billeder

Ove Petersen langer ost over disken - også i slud og sne.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Kunderne kommer stadig forbi

Torvedagene onsdag og lørdag trækker stadig folk til - også i snevejr
07. januar 2021 kl. 14:30 Af Andreas Johansen

Annonce

NYKØBING Vejret kunne næsten ikke være værre onsdag formiddag. En hård blæst presser slud ind i alle kringelkroge af vintertøjet, som de fleste måske stadig ikke rigtig har fået fundet frem grundet det lune vintervejr, vi hidtil har haft, og himlen er en tung, grå plamage. Men det lader nu ikke til at stoppe al handlen på Torvet, hvor de faste vogne har taget deres vante pladser endnu engang.

Ove Ost, eller Petersen, som der står i de officielle papirer, tager sig god tid til at sludre med den enlige kunde, Charlotte, der skal have noget lækkert med hjem. Der er ikke skyggen af kø foran vognen og godt det samme. Det er vel næsten at forvente på sådan en dag, hvor de fleste øvrige butikker er lukket inditl 17. januar, og vejret grænser til det fjendtlige.

- I dag sælger vi selvfølgelig ikke alverden, sådan må det være. Det kan vi ikke gøre så meget ved. Men de faste kunder kigger heldigvis stadig forbi, og nu hvor 2020 er slut, så kan vi bare se, at det slet ikke har været noget dårligt år for os som omrejsende handlende, forklarer Ove inde fra vognen, hvorfra der helt naturligt er en god afstand til kunderne.

Charlotte Stachurska kunne nok have klaret transaktionen og have fået osten med hjem på relativt få sekunder. Men der går minutter. Ikke fordi Ove arbejder langsomt, men fordi snakken er en del af ritualet.

- Og så kommer jeg selvfølgelig for de gode oste. Det er den bedste ost, du kan få! Det må du ikke være i tvivl om, siger Charlotte Stachurska og slår en latter op.

Hun er fast kunde. Og dem oplever de mange af til torvedagene. Hos Fiskepigerne kigger folk også forbi.

- Selvom butikkerne har været lukket, har vi stadig haft et fint salg. Folk ved jo, at vi er her, og så kommer de også. Jeg tror faktisk ikke, der er den store forskel på i dag og så mange andre dage, fortæller Ilse Bruun Grønbech, medejer af Fiskepigerne.

Mens de andre står i læ i deres vogne, har Torben Sørensen, der har Torbens Frugt og Blomster, ikke samme privilegium. Han står ude i elementerne, men er til gengæld klædt på til det. For det er ikke første gang, han sælger frugt og grønt i snevejr.

- Jeg har før været nødt til at skovle sne, så folk kunne komme til. Så det her er ikke slemt. Men jeg kan sige dig, at det er den dag i løbet af det sidste halve år, hvor jeg har solgt allermindst. Men det går nok.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce