cookie-og-privatlivspolitik
Guldborgsundlistens kandidater til byrådsvalget findes under liste L denne gang. L'et kan stå for lokalliste, nævner formand.
Guldborgsundlistens kandidater til byrådsvalget findes under liste L denne gang. L'et kan stå for lokalliste, nævner formand.
Foto: Flemming Keith Karlsen/arkiv

Guldborgsund

L for Guldborgsundlisten

Lokallisten har fundet sit nye partibogstav, efter Veganerpartiet snuppede G.
04. oktober 2021 kl. 09:30 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Det bliver ud for listebogstav L, man skal sætte sit kryds, hvis man ønsker at stemme på Guldborgsundlisten ved byrådsvalget 16. november i Guldborgsund Kommune.

Det er listen blevet enig om, efter den har måttet afgive G'et, som den har haft ved de seneste mange valg, fortæller listens formand, John Brædder.

- Det er L for lokalliste, og det holder vi fast i, at vi er. Men vi beholder vores logo, som symboliserer en svane, så vi kan beholde al valgmerchandise, siger han og tilføjer, at det blev godkendt af valgbestyrelsen onsdag.


Klage hjalp ikke

Årsagen til bogstavskiftet er, at Veganerpartiet stiller op og ønsker at bruge det.

Da partiet også stiller op til næste folketingsvalg, har det ifølge reglerne forret til et bogstav, når det også stiller op til byrådsvalget. Guldborgsundlisten har tidligere klaget til Indenrigsministeriet over det forhold, men her var der ikke hjælp at hente. Det undrer fortsat John Brædder.

Annonce

- Jeg er stadig forbavset over, at Veganerpartiet, bare fordi det stiller op til byrådsvalget i fire-fem kommuner, kan hugge et listebogstav, som vi har haft i mere end 10 år. Men sådan er reglerne, og indenrigsministeren har givet afslag på, at man kan ændre reglerne, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE