cookie-og-privatlivspolitik
Jens Erik Jørgensen (stående) og de øvrige LAG Lolland-Falster-bestyrelsesmedlemmer fik mange nye kræfter ind i bestyrelsen ved generalforsamlingen forleden.
Jens Erik Jørgensen (stående) og de øvrige LAG Lolland-Falster-bestyrelsesmedlemmer fik mange nye kræfter ind i bestyrelsen ved generalforsamlingen forleden.
Foto: Privat

Guldborgsund

LAG vil nå længere ud og hjælpe flere projekter

Mindre støtte til de enkelte projekter, så flere kan støttes, kan sætte LAG Lolland-Falster mere på landkortet, mener formand.
11. september 2021 kl. 16:00 Af Niki Treumer Mogensen

LOLLAND-FALSTER En ændring kan være på vej i LAG Lolland-Falsters tilgang til at støtte lokale initiativtagere.

Hidtil har LAG'en støttet med op til 50 proent i det enkelte projekt, men fremover kan det være, at det i stedet prioriteres at støtte flere initiativer, hvormed de enkelte kan få mindre i støtte.

Det foreslog formand Jens Erik Jørgensen i sin beretning på generalforsamlingen forleden.

- Et LAG-tilskud kan åbne dørene for yderligere midler. Så hvorfor skulle vi ikke kunne engagere os dybere i de projekter, der kommer, eksempelvis ved at lade vore midler være opstart til et klyngesamarbejde eller for projekter, netop med formål at danne basis for yderligere tilførsel af midler? sagde han og fortsatte:

- Samtidig kunne LAG-bestyrelsen derigennem blive en meget mere aktiv spiller ved at deltage meget mere aktivt gennem hele processen. Dette skulle gerne bidrage til, at der kommer mange flere penge i spil, men også medvirke til, at LAG'en fremover bliver en endnu større partner i en del af projekterne.

Annonce

Han forsikrede, at der fortsat skulle være plads til alle typer af projekter, men mente, at den nye tilgang kunne sætte LAG'en mere på landkortet.


De fleste fik støtte

Generalforsamlingen blev holdt søndag på Godstedlund B&B, der er tidligere modtager af LAG-midler, og havde 53 deltagere.

Det stod i kontrast til det normale antal på omkring 10, og det glædede Jens Erik Jørgensen:

- Det gør det meget sjovere at afvikle sådan et arrangement, og det viser, at der er interesse for det, vi laver, og det spreder sig som ringe i vandet.

Ved forsamlingen fortalte flere tidligere modtagere af støtte fra LAG'en om deres erfaring, ligesom LAG-koordinator Martin Tange fortalte om, hvordan man opnår støtte.

Annonce

LAG'en skulle egentlig have varet fra 2014 til 2021, men blev forlænget til og med 2022. Det giver tre ekstra uddelinger af midler - en i år og to næste år - og i alt venter fem millioner kroner på de rigtige projekter.

I 2020 indkom godt 20 ansøgninger, hvor 17 fik støtte. De omfattede blandt andre Radsted IF, der fik 65.000 kroner til at lave dameomklædningsrum, og Sydfalster IF, som fik en tildeling på 180.000 kroner til et udendørs aktivitetsrum i Gedser.

- Alene den store spredning i projekterne gør, at det er ualmindeligt tilfredsstillende for os som bestyrelse at kigge tilbage og glæde os over det rigtig fine resultat. Det viser virkelig vores store berettigelse som iværksætterorganisation. Vi ved, at vores tilskud både er med til at skabe aktivitet lokalt, men også arbejdspladser, sagde formanden i sin beretning.

Arbejdet er således kørt videre under coronanedlukningen, hvor bestyrelsen har holdt møderne digitalt.

Den er begyndt at mødes fysisk igen, og fremover vil der være en del nye ansigter. Flere havde efter eget ønske valgt at træde ud, da de mente at have overstået deres værnepligt.

Annonce

Det gjaldt Susanne von Rosen, Jonas Sylvester Kaspersen, der hidtil har været kasserer, Pia Bro Christensen og Ann-Vibeke Munter.

Næstforkvinde Carina Woolhead blev genvalgt til bestyrelsen, som konstituerer sig ved et kommende møde.

Anita Munk, Tomoko Nielsen, Inge Pilt Nilsen og Steen Bengtson blev valgt ind i bestyrelsen, mens Freya Anduin og Vibeke Hellmann blev suppleanter.

I den 11 personer store bestyrelse sidder desuden, foruden formanden, Martin Stentebjerg-Olesen, Lene Krabbesmark, repræsentant fra Guldborgsund Kommune Poul Henrik Pedersen (G), fra Lolland Kommune Leif Utermöhl (S) og endelig Jens Gredal (S) fra Region Sjælland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE