cookie-og-privatlivspolitik
Kviktestcentret i Lindholmcentret åbnede i marts og lukkede igen her i september. I skrivende stund er 44.991 ud af 60.365 borgere i Guldborgsund Kommune færdigvaccinerede.
Kviktestcentret i Lindholmcentret åbnede i marts og lukkede igen her i september. I skrivende stund er 44.991 ud af 60.365 borgere i Guldborgsund Kommune færdigvaccinerede.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Længere mellem testcentrene

Den høje vaccinationsgrad og relative lave smittetal fører til færre testcentre.
10. september 2021 kl. 19:50 Af Andreas Johansen

GULDBORGSUND Der bliver længere og længere mellem testcentrene, der ved hjælp af en vatpind i enten halsen eller næsen kan hjælpe med at bestemme, om en person er smittet med covid-19.

Dette sker, i takt med at der i skrivende stund er over 76 procent færdigvaccinerede borgere i Guldborgsund Kommune. I Lolland Kommune er tallet kun en smule lavere. Den udvikling giver ganske god mening, forklarer Michael Kokseby, projektchef for testområde Sjælland hos Falck, der driver kviktestcentrene i Region Sjælland.

- Vi har jo nogle relativt høje vaccinationstal her til lands, særligt hvis man kigger på resten af Europa eller verden. Kigger man objektivt på situationen, er det i min optik helt forståeligt, at regeringen vælger at skære i testkapaciteten, når situationen er så fornuftig, som den er lige nu. Jeg ved godt, jeg saver min egen gren over med den udmelding, det er jo os, der driver testcentrene, men det er en helt naturlig udvikling, når vi går så meget i den rigtige retning, som vi gør lige nu, konstaterer Michael Kokseby.


Flere pcr-test

Hurtigtestcentret i Nykøbing måtte lade livet, da august blev til september. Nu står den på såkaldte pcr-test - altså den med vatpinden i halsen, som man får svar på i løbet af cirka 24 timer - modsat hurtigtesten, der giver svar på 15 minutter.

Fra på mandag lukker Falcks hurtigtestcenter i Stubbekøbing også. Herefter er der kun tre steder på Sydhavsøerne, hvorfra du kan få et svar på 15 minutter: i Nakskov og ved færgerne i henholdsvis Rødbyhavn og Gedser.

Annonce

Testcentrene ved grænseovergangene giver næsten sig selv - her er der ikke mulighed for at vente op mod to døgn på et testresultat for dem, der er på vej ind i landet. Men hvorfor er der ikke prioriteret et kviktestcenter i Nykøbing?

- Fra regionens side stiller man pcr-teststederne til rådighed. Det er dybest set en nedskalering - en national, politisk beslutning. Den ligger ikke hos Falck, vi retter ind og gør, som vi bliver bedt om fra politikerne. De er jo i sidste ende kunden, der betaler, og vi gør, hvad der bliver bedt om, forklarer Michael Kokseby.

Hvor længe hurtigtestcentrene ved grænseovergangene får lov at blive, er der ikke truffet nogen endelige beslutninger om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE