cookie-og-privatlivspolitik
Brian Ibsen, ejer af værtshuset Slottet på Slotsgade, ved ikke hvorfor, men kunderne kommer ofte i forbindelse med et vejrskifte. Han er derfor fortrøstningsfuld.

3

Billeder

Brian Ibsen, ejer af værtshuset Slottet på Slotsgade, ved ikke hvorfor, men kunderne kommer ofte i forbindelse med et vejrskifte. Han er derfor fortrøstningsfuld.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Lettede barejere har genåbnet

Faste stamkunder og enkelte turister har besøgt byens værtshuse på de første åbningsdage.
21. maj 2020 kl. 14:45 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Alle borde er taget i brug for at få plads til de mange blomsterbuketter, som Alicja Ley modtog, da hun mandag åbnede sit værtshus Slap a' på Gaabensevej. Særligt stamgæster strømmede til for at hilse på hende. For de nåede knap at sige på gensyn, før hun blev bedt om at lukke.

- Mange af stamgæsterne har virkelig savnet at være her, tilføjer hun, og en mandlig stamgæst bekræfter:

- Nu har jeg gået og tørstet i flere måneder. Ej, jeg har fundet noget at lave i lukningsperioden. Jeg har gået og cyklet ture og taget bussen til Marielyst. Jeg bor alene og har bare taget en enkelt øl til aftensmaden. Men jeg nyder at kunne komme her om formiddagen og få en øl og en snak.

Alicja Ley har ejet baren i 36 år, og det er hendes liv, forklarer hun.

- Jeg glæder mig meget til at få en normal rytme igen. Jeg har gået længe uden at vide, om det var onsdag eller torsdag.

Rundt om baren har hun sat linjer med malertape, der indikerer, hvor gæsterne må sidde, så de har en meter imellem sig. Terninger og brætspil er det stadig muligt at låne, for hun spritter det hele af efter brug. Som regel med hjælp fra venlige gæster.

Derudover skal beværtningen lukke senest ved midnat. Normalt har hun haft åbent til klokken 01.00 på hverdage og til klokken 02.00 i weekenden.

- Så på den måde er der ikke den store forskel fra før, siger hun.


Sene retningslinjer

På "Slottet" skaber de nye lukkeregler lidt flere frustrationer, da man i særlig grad lever af de sene nattegæster. Mandag kom en del stamgæster forbi for at se, om det nu også var rigtigt, at baren var åben. Tirsdag var mere rolig, siger ejer Brian Ibsen.

- Men jeg forventede også et dyk i dag, når nu næsten alle var forbi i mandags.

På Mama's Bar havde Elisabeth Larsen et jævnt besøgstal på to eller tre personer hele dagen igennem. I forhold til at hun inden coronanedlukningen havde lukket om mandagen, var det et fint besøgstal.

- Jeg har virkelig glædet mig til bare at se folk. Og tale med dem igen. Det sluttede så brat dengang for to måneder siden. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, om hende, der skulle til læge, kom afsted. Og hvordan hunden har det hos en anden stamkunde. Men så havde vi lidt kontakt over Facebook, så det var fint, forklarer hun.

Retningslinjerne kom sent torsdag aften, og så gik det hurtigt med at få fjernet nogle stole og borde og få skabt lidt afstand. Nu er der plads til cirka 30 gæster, og det passer fint til hendes normale besøgstal.

- Nu er solen på vej, og forhåbentlig møder vi en masse nye turister fra Danmark. Det er gode tider, vi går i møde. Det havde været langt værre, hvis vi først kunne åbne igen i august eller september.

Hos Søren Andersen på Marinestuen var der også ivrig snak blandt stamgæsterne rundt om baren.

På bordene havde han placeret små kort ved hver anden plads, så gæsterne sad skråt over for hinanden.

Det var med stor glæde, at han konstaterede, at der blev lempet på afstandskravene imellem de besøgende.

- Ellers havde der kun været plads til otte herinde, og så ville det ikke give mening at åbne. Nu må der være 25, og det er kun om fredagen, at vi alligevel når op på så mange gæster på samme tid, forklarer han.

Han havde mandag et jævnt besøg med en blanding af stamgæster og turister.

- Særligt fra københavnere, der nok har været i sommerhus i Marielyst.

Han har ikke nået at være bekymret for sin forretning.

- Vi har fået et tilskud, så vi skal nok klare os, siger han, der mest af alt bare har set frem til at møde sine kunder igen og få en hyggelig snak.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce