cookie-og-privatlivspolitik
Det har længe set ud, som om at Lindholmparken ville ryge på regeringens hårde ghettoliste næste år, men nu er der måske hjælp fra Folketinget. En række partier ønsker at suspendere tilgang til ghettolisterne, mens Venstre er imod.
Det har længe set ud, som om at Lindholmparken ville ryge på regeringens hårde ghettoliste næste år, men nu er der måske hjælp fra Folketinget. En række partier ønsker at suspendere tilgang til ghettolisterne, mens Venstre er imod.
Foto: Ingrid Riis/arkiv

Guldborgsund

Lindholmparken undgår måske hård ghettoliste

En række af Folketingets partier er klar med livline til boligområdet.
24. september 2020 kl. 16:10 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Der kan være hjælp udefra på vej til Guldborgsund Kommunes bestræbelser for at holde Lindholmparken af den hårde ghettoliste.

Det kommer den næste år, hvis ikke der sker væsentlige ændringer i bydelen, men Dansk Folkeparti, De Radikale og Enhedslistens folketingsgrupper vil nu suspendere yderligere tilgang til ghettolisterne. Det skriver DR, hvortil DF's gruppeformand Peter Skaarup begrunder med erfaringer fra Holland:

- Vi kan se nogle forfærdelige eksempler derfra, hvor de kriminelle bare rykker fra ghettoerne og ud i helt almindelige bebyggelser blandt almindelige borgere.

De Radikale og Enhedslisten kom i sommer med et tilsvarende ønske, da partierne mente, at coronapandemien kan skubbe folk over på offentlig forsørgelse, hvilket kunne sende flere boligområder på listerne.

Nyheden modtages med begejstring af borgmester John Brædder (G).

- Det er meget velkomment og ville være fantastisk, siger han og uddyber:

- Det er rigtig godt i tråd med det, vi fremlagde for Kaare Dybvad (boligminister (S)), da han var hernede, at vi synes, at det er rimeligt, set i lyset af corona det seneste halve år, og for at se effekten af, hvordan det virker andre steder, at sætte det i bero og tage det op på et senere tidspunkt. Ministeren sagde, at han var lydhør, men at han skulle finde flertal for det. Nu har jeg hørt, at SF også siger ja, så skal de bare erkende i Socialdemokratiet, at der er behov for at bremse op en gang.

Kom Lindholmparken på den hårde ghettoliste, kræver det, at beboertallet sænkes herunder ved nedrivning af boliger.

Suspenderet tilgang til ghettolisterne i ét år giver kommunen bedre mulighed for at undgå, at bydelen kommer på den hårde ghettoliste også i fremtiden, fortæller borgmesteren.

- Mange af de tiltag, vi har planer om at sætte i gang og allerede har sat i gang, er nogle, vi først ser virkningen af i 2021.

Tiltagene er blandt andet officielt at opdele Lindholmparken i flere områder, nedrivning i forbindelse med renovering af en del af området og udmøntningen af en udviklingsplan, hvor Lindholm Indefra og jobcenteret kommer tættere på borgerne i bydelen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce