cookie-og-privatlivspolitik
Tidligere på året blev de første betonelementer hejst på plads.

6

Billeder

Tidligere på året blev de første betonelementer hejst på plads.
Foto: Guldborgsund Forsyning

Guldborgsund

Live fra Marielyst Rensningsanlæg

Rejsegilde for et prestigeprojekt.
26. november 2020 kl. 15:40 Af Anne Katrine Petersen

Annonce

MARIELYST Der var både stolthed og en smule lettelse at spore, da Guldborgsund Forsyning onsdag holdt rejsegilde på byggeriet af det nye rensningsanlæg i Marielyst.

Lettelse, fordi den livestreamede begivenhed var problemfri, og der var sandwich nok. Stolthed over det rensningsanlæg, der nu for alvor tager form.


Mere tid til service

Ifølge administrerende direktør Niels Rasmussen har det gamle anlæg fra 80'erne forlængst overskredet sidste salgsdato. Afskrivningstiden på det nye er 25 år, og det bliver en noget anderledes oplevelse for medarbejderne at have med det nye anlæg at gøre, fordi det meste bliver styret digitalt.

- Det vil give medarbejderne en mere rolig hverdag. De skal ikke fikse ting hele tiden, for at det kører, siger direktøren.

Men bliver der så ikke brug for færre hænder?

- Vi regner med at fastholde alle stillinger. Folk får bare tid til at lave den service på anlægget, det kræver, siger direktøren.


Gunst og kulfilter

Formand for bestyrelsen i Guldborgsund Forsyning er Ole Bronné Sørensen (S), og han var også draget til Marielyst i dagens anledning.

I sin tale kom han ind på traditionen og baggrunden for at holde rejsegilde, der i tidernes morgen var en gunst til guderne for at få lykke med byggeriet.

- I dag stoler vi på håndværkerne, sagde han, inden traktementet med sandwich og sodavand kunne begynde.

Ikke så langt fra det lille hvide telt med mad og drikke finder man tankene med spildevand. En yderst beskeden lugt fandt indimellem vejen til næserne på dagens gæster. Andre dage kan lugten være langt værre, men fremover vil lugtgenerne formindskes.

I det nye anlæg kommer slambehandlingen nemlig til at foregå i et lukket miljø med undertryk, som kapsler lugten inde. Siden hen ledes den igennem en udsugningskanal, hvor et kulfilter renser luften, forklarer Ole Bronné Sørensen, der også ser frem til et grønnere anlæg:

- Moderne maskineri med et lavere strømforbrug og et nyt anlæg, hvor vi næsten kan se ulykkerne, før de sker. Det bliver bedre. Ingen tvivl om det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce