Andre tjenester
Vi har observeret, at du har installeret en adblocker. Vi kan derfor ikke vise dig vores annoncer. Det er vi rigtig kede af, da indtægterne fra annonceringen er med til at vi på daglig basis kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.
Vi håber derfor, at du i din adblocker, vil tillade visning af annoncer fra folketidende.dk. Selvom du tilføjer folketidende.dk, vil du stadig undgå reklamer fra andre sites.
Klik på dit adblock ikon i browseren. Tilføj domænet folketidende.dk under tilladte domæner. Næste gang du besøger os vil reklamerne kunne vises.
Tak for hjælpen og god læselyst!
Lolland-Falsters Folketidende
6
Billeder
Rejsegilde for et prestigeprojekt.
MARIELYST Der var både stolthed og en smule lettelse at spore, da Guldborgsund Forsyning onsdag holdt rejsegilde på byggeriet af det nye rensningsanlæg i Marielyst.
Lettelse, fordi den livestreamede begivenhed var problemfri, og der var sandwich nok. Stolthed over det rensningsanlæg, der nu for alvor tager form.
Ifølge administrerende direktør Niels Rasmussen har det gamle anlæg fra 80'erne forlængst overskredet sidste salgsdato. Afskrivningstiden på det nye er 25 år, og det bliver en noget anderledes oplevelse for medarbejderne at have med det nye anlæg at gøre, fordi det meste bliver styret digitalt.
- Det vil give medarbejderne en mere rolig hverdag. De skal ikke fikse ting hele tiden, for at det kører, siger direktøren.
Men bliver der så ikke brug for færre hænder?
- Vi regner med at fastholde alle stillinger. Folk får bare tid til at lave den service på anlægget, det kræver, siger direktøren.
Formand for bestyrelsen i Guldborgsund Forsyning er Ole Bronné Sørensen (S), og han var også draget til Marielyst i dagens anledning.
I sin tale kom han ind på traditionen og baggrunden for at holde rejsegilde, der i tidernes morgen var en gunst til guderne for at få lykke med byggeriet.
- I dag stoler vi på håndværkerne, sagde han, inden traktementet med sandwich og sodavand kunne begynde.
Ikke så langt fra det lille hvide telt med mad og drikke finder man tankene med spildevand. En yderst beskeden lugt fandt indimellem vejen til næserne på dagens gæster. Andre dage kan lugten være langt værre, men fremover vil lugtgenerne formindskes.
I det nye anlæg kommer slambehandlingen nemlig til at foregå i et lukket miljø med undertryk, som kapsler lugten inde. Siden hen ledes den igennem en udsugningskanal, hvor et kulfilter renser luften, forklarer Ole Bronné Sørensen, der også ser frem til et grønnere anlæg:
- Moderne maskineri med et lavere strømforbrug og et nyt anlæg, hvor vi næsten kan se ulykkerne, før de sker. Det bliver bedre. Ingen tvivl om det.
KOMMENTARER