cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester John Brædder, der selv har bopæl i Grænge, roste de frivilliges initiativ og vedholdenhed, inden han klippede snoren over og indviede det nyistandsatte beboerhus, der har til huse i Grænges tidligere skole og bibliotek.

3

Billeder

Borgmester John Brædder, der selv har bopæl i Grænge, roste de frivilliges initiativ og vedholdenhed, inden han klippede snoren over og indviede det nyistandsatte beboerhus, der har til huse i Grænges tidligere skole og bibliotek.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Livet er i god gænge i Grænge

Bypark og beboerhus indviet på samme dag.
12. august 2019 kl. 18:38 Af Martin S Poulsen

Annonce

Noget er i gære i Grænge. Her kæmper beboerne hårdnakket imod at lade landsbyen sygne hen. I stedet investerer adskillige af landsbyens cirka 350 indbyggere tid og kræfter i at gøre Grænge til en endnu bedre by at bo i.

Lørdag eftermiddag stod to store projekter skabt af frivillige klar til at blive indviet. I den nordlige del af landsbyen blev snoren klippet til en ny bypark på hjørnet af Grænge Skovvej og Kanalvej.

- De omkringboende beboere kom med forslaget om at omdanne grunden til en bypark, men jeg håber, det bliver en park for alle. Det skal være et sted, hvor alle kan komme og tage en lille pause, sagde formand for Grænge Beboerforening, Kjeld Larsen, ved indvielsen.

Grunden er købt af Guldborgsund Kommune for én krone.

- Men vi har nu aldrig modtaget en regning fra kommunen, sagde Kjeld Larsen lige inden borgmester John Brædder (G), der selv bor i Grænge, klippede snoren og indviede Grænge Bypark.

Parken ligger på en grund, hvor der indtil for tre år siden lå en stor forfalden ejendom, der engang for mange år siden husede en købmandsbutik.

Dagens andet store højdepunkt for de gæve beboere i Grænge foregik i den sydlige del af landsbyen på Lolle Alle. Her blev landsbyens beboerhus indviet efter at have gennemgået en omfattende modernisering, der har strakt sig over tre år og kostet 1,2 millioner kroner. Frivillige beboere med hjælp fra lokale håndværkere har lagt blod, sved og store ambitioner i moderniseringen af beboerhuset.

- Det ville ikke have kunnet lade sig gøre uden opbakning fra frivillige beboere, men det var aldrig blevet til noget, hvis ikke vi havde fået en halv million kroner fra Realdania, siger Kjeld Larsen.

Siden fulgte andre fonde op, og Guldborgsund Kommune har også givet 325.000 kroner fra diverse kommunale puljer.

Sidste etape af moderniseringen var af bygningens første sal, hvor der fremover skal være mødelokale og motionsrum.

Borgmester John Brædder roste Grænge Beboerforening og de mange frivillige kræfter for deres initiativ.

- Jeg er imponeret over den frivillige indsats. I løber stærkt og altid efter nye muligheder. Det kommer alle os, der bor her, til gode. Det skal vi værdsætte. Landsbyer som vores hænger ikke på træerne, sagde John Brædder, da han indviede beboerhuset.

Peter Fynbos Trio underholdt til den efterfølgende fest i et telt på plænen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce