cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Lokal nominering til Reumert-pris

Der er flere lokale aftryk på den kommende Reumert-prisuddeling.
03. maj 2021 kl. 20:12 Af Kim Møller Pedersen

NYKØBING Da de nominerede til Årets Reumert i sidste uge blev præsenteret, stod det klart, at også Teatret Masken var præsenteret ved den danske prisuddeling.

- Det er også et kæmpe skulderklap til Masken, lyder det fra administrativ leder af Teatret Masken, Hannah Karina Mikkelsen, i forhold til det, der nu er den tredje Reumert-nominering, som leder tilbage og kaster glans på teatret i Voldgade.

Her har man som alle andre også været gennem et barsk år for dansk scenekunst, hvor teatrene endnu ikke er åbnet igen efter anden runde af landets corona-nedlukning. Ikke desto mindre står der et stærkt felt af fængende forestillinger og fremragende kunstnere blandt de nominerede til Årets Reumert 2021. Det brede felt af nominerede rummer blandt andre skuespillerne Esben Smed, Kirsten Olesen, Preben Kristensen, Niels Ellegaard, Emma Sehested Høeg og Asta August.

En lang række aktuelle og moderne klassikeropsætninger af Shakespeare, Ibsen, Beckett og Dickens nomineres sammen med nye værker som musikforestillingen "Lolita for altid" på Revolver/Østerbro Teater, "How to kill a dog" og krigsdokumentaren "My dear Hunter" fra Fix&Foxy og Betty Nansen Teatret.

Der er også ny, dansk dramatik som Line Knutzons satiriske "Livstidsgæsterne" på Betty Nansen Teatret og Andreas Dawes drama med afsæt i anden verdenskrig "Forræder" fra Randers Teater. Der er desuden forestillinger baseret på dokumentarfilm, bøger og kendte komponisters værker som Det Kongelige Teaters "Et tysk liv" og så Teatret Maskens "Cirkus Saragossa" samt "Teaterkoncert - C.V. Jørgensen" fra Aarhus Teater og Aveny-T. Endelig er der de helt nye priser til Årets digitale forestilling og Brancheprisen - Årets Teater.

Annonce

Nomineret i scenedesign

Marianne Nilsson, der stod for scenografien på Teatret Maskens børneforestilling "Cirkus Saragossa" i november og december, er nomineret til Årets Reumert 2021 i kategorien Årets scenedesign/Årets scenograf.

De andre nominerede i denne kategori er Johan Kølkjær med "Plejer er død - Samba", Uppercut Danseteater og Sara Topsøe-Jensen med "Carte Blanche skatkammer", Carte Blanche. Sidstnævnte er i øvrigt opvokset på Lolland-Falster og har som barn deltaget i flere af Teatret Maskens store egnsspil.

Hvem der løber afsted med prisen, finder vi ud af 6. juni ved prisfesten i Odense, og naturligvis krydses der i Voldgade fingre for, at den går til Marianne Nilsson, Cirkus Saragossa, Teatret Masken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE