Annonce
Guldborgsund

Lokal rock kommer på øldåserne

Peter Kure driver pladeselskabet Flammekaster Records fra bopælen i Skovby på Nordfalster. To af de bands, han udgiver plader med - De Underjordiske og Fugleflugten - er udvalgt til at være med i en stor Tak Rock-kampagne. Foto: Anders Knudsen

Lokalt pladeselskab er godt repræsenteret i Tak Rock-kampagne, der også støtter bandet Rebecca Lou.

FALSTER Bryggeriet Royal Unibrew slår sig op på at støtte den danske rockmusik og har tidligere med kampagnen "Tak Rock" arrangeret koncert med The Minds of 99 ved Dodekalitten og sendt Carpark North på en miniturné, der bragte gruppen til Errindlev og til Falster Familie Camping i Bregninge.

Nu har Royal Unibrew annonceret et nyt initiativ i Tak Rock-kampagnen, hvor 15 knap så kendte bands og solister får en håndsrækning, og på listen finder man blandt andet Rebecca Lou, De Underjordiske og Fugleflugten.

De to sidste orkestre har kontrakter med det lille pladeselskab Flammekaster Records, der har hjemme i Skovby på Nordfalster. Her bor pladselskabsbossen Peter Kure, der også er forsanger i De Underjordiske. Og nu kan De Underjordiske og Fugleflugten se frem til at få et ordentligt markedsførings-spark i røven. Blandt andet vil de begge komme på op imod en million øldåser.

Det ser Peter Kure frem til.

- For De Underjordiske bliver det en god reminder til alle, der kender vores band og ser øldåsen, om at der stadig ligger to rigtig gode albums, man kan gå ind og lytte til. Vi udgav også en pissefed single sidste sommer, som måske vil få mere af den opmærksomhed, som vi synes, at den fortjener, på grund af den øgede synlighed, siger Peter Kure, der ikke forventer at vinde en masse nye fans, men gerne lader sig overraske.

Rebecca Lou fra Nykøbing kan se frem til at blive promoveret på dåser med Royal-øl. Foto: Tue Blichfeldt

Redefinér rocken

Han fortæller, at De Underjordiske takkede ja til at være med i kampagnen for at prøve at være med til at redefinere rockens rolle, så den passer bedre til virkeligheden.

- Vi kunne se en idé i at prøve at få fortalt historien om rocken som en undergenre og en subkultur. Snarere end den fortærskede og mestendels utidssvarende fortælling om "det store gennembrud", og "rockbandet der slog igennem", og klicheer som "morgendagens stjerner" og så videre. Et anakronistisk syn på rockmusikken, der stammer fra en tid, hvor rock var blandt de mest populære genrer overhovedet, forklarer han og tilføjer, at der gælder lidt det samme for Fugleflugten.

- Men her kan kampagnen nok til at betyde en hel del ekstra i forhold til deres muligheder for at komme mere ud over rampen med det album, "Æon", som de udgav i slutningen af 2020. De har ikke været på turné med dette album, og opmærksomheden omkring release og turné har brug for så meget eksponering som muligt. Her er kampagnen helt sikkert et rygstød, vurderer han.

15 orkestre er udvalgt til at være med i Tak Rock-kampagnen, som:
o sætter de 15 bandnavne på hver sin Royal Beer-øldåse, som kommer i landsdækkende handel året ud. Der er tale om mellem 12.000.000 og 15.000.000 dåser i alt
o præsenterer alle bands med interviews, billeder og link til musikstream på Tak Rocks hjemmeside royalbeer.dk/takrock
o producerer præsentations- og markedsføringsmaterialer for hvert enkelt band i form af pressebilleder og -video
o præsenterer de 15 bands på den landsdækkende kampagnes mange kommunikationskanaler - blandt andet tv- og radioreklamer, outdoor og pr
o giver de enkelte bands mulighed for at spille til en række showcase-koncerter (hvad der bliver muligt at afholde hen over sommeren); disse showcase-koncerter planlægges, så de får størst mulige effekt for bands og publikum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vigtig opbakning

Også Rebecca Lou, der indledte sangkarrieren i Nykøbing, er med i kampagnen.

- Det skal ikke være en hemmelighed, at 2020 har været et hårdt år for mig som musiker, og det er rigtig fedt, at Tak Rock ser og anerkender de musikere - som mig! - der stod overfor mange spændende ting i 2020, der desværre blev aflyst. Vi står et skrøbeligt sted i vores karriere på grund af covid-19, og opbakningen er så vigtig! siger hun og udtrykker et håb om, at 2021 bliver bedre:

- Jeg glæder mig til at larme og give den gas med kampagnen og forhåbentligt nå ud til en masse mennesker, der elsker rockmusik, lige så meget som jeg gør.

Tidligere har "Rebecca Lou" været en trio, men den er opløst, så nu er hun solist. Og hun forventer at udsende en ny single i starten af maj og et fuldlængde album til efteråret. Og så har hun netop skrevet pladekontrakt med et britisk agentur og derfor planlagt at turnere i England senere på året.

  • Peter Kure driver pladeselskabet Flammekaster Records fra bopælen i Skovby på Nordfalster. To af de bands, han udgiver plader med - De Underjordiske og Fugleflugten - er udvalgt til at være med i en stor Tak Rock-kampagne. Foto: Anders Knudsen
  • Rebecca Lou fra Nykøbing kan se frem til at blive promoveret på dåser med Royal-øl. Foto: Tue Blichfeldt
Annonce
Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Annonce
Annonce
112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Annonce
Annonce
112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen