cookie-og-privatlivspolitik
2020-03-10-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Nykøbing.
Corona virus
Hvis man skal nyse så skal man gøre det i armhulen.
Modelfoto
Det kommunale bedredskab fik gode erfaringer under pandemi-udbuddet i foråret. Derfor er man godt gearet, hvis virusset går i udbrud lokalt. Modelfoto
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Lokalt beredskab er klar til mere corona

Ni personer smittet med coronavirus den sidste uge.
12. august 2020 kl. 08:54 Af Anne Katrine Petersen

Annonce
FAKTA
Aktuelle råd fra Sundhedsstyrelsen
1: Vask hænder ofte eller brug håndsprit
2: Host eller nys i ærmet - ikke i hænderne
3: Begræns fysisk kontakt, undgå kindkys, håndtryk og kram
4: Hold afstand og bed andre tage hensyn
5: Vær opmærksom på rengøring - derhjemme og på arbejdspladsen

NYKØBING Både i det kommunale beredskab og på sygehuset i Nykøbing F. er de forberedte på at håndtere endnu en omgang coronavirus.

- Vi er klar. Vi har trænet vores personale ved en række skill-stationer henover sommeren. Det har udviklet kompetencerne til at håndtere de procedurer, vi skal være skarpe på, hvis antallet af smittede pludselig stiger markant, siger Thomas Houe, lægefaglig direktør på Nykøbing F. Sygehus.

I det kommunale beredskab har leder, Ida Byrge Sørensen, nydt en stille sommer:

- Det var rart ovenpå et rigtig travlt forår. Men vi fik nogle gode erfaringer og er gearet til at tackle corona, fortæller hun.


1200 skal testes

Smittetrykket i Guldborgsund Kommune er i skrivende stund ni personer pr. 100.000 indbygggere. Det er lavt, men ikke desto mindre har leder af beredskabet i kommunen, Ida Byrge Sørensen, corona-relateret travlhed. Inden udgangen af august skal en plan for test af 1200 medarbejdere hver sjette uge være færdig.

- 1200 medarbejdere er mange, så i samarbejde med Region Sjælland skal vi faktisk i gang med at uddanne medarbejdere, der kan pode for virusset, fortæller Ida Byrge Sørensen, der til daglig er centerchef for sundhed og omsorg i kommunen.

Travlhed er der også på Nykøbing F. Sygehus, hvor der i øjeblikket er mange indlagte.

- Alle patienter får en test. Det er fast procedure. Viser det sig, at man har corona, kan man sagtens blive i Nykøbing og være indlagt med corona, men i isolation. Skal man indlægges med corona som årsag, er det på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, Først når de og Slagelse er fyldte, åbner vi også vores. Det er der en plan for, forklarer Thomas Houe.


Grund til bekymring

Sundhedsmyndighedrne meldte mandag ud, at der var grund til bekymring over den seneste tids udbrud i Aarhus, Ringsted og Silkeborg. Udover disse tre kommuner var yderligere fire kommuner under observation, nemlig Sorø, Solrød, Nyborg og Glostrup. Her er der flere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Det er situationer som for eksempel den i Aarhus, Guldborgsund Kommune gerne skulle undgå. Blandt andet derfor har dagcentertilbud, selvtræningsfaciliteter og diverse café'er været lukkede helt indtil nu.

- Er forholdene til det, holder vi fast i planen og åbner op for de aktiviteter som planlagt 1. september. Lige nu afventer vi og ser, hvad der sker. Vi rådfører os både med myndigheder og vores hygiejneenhed, som blev etableret på baggrund af krisen i foråret, fortæller Ida Byrge Sørensen.


Influenza kan få hovedrolle

Når efteråret for alvor blæser ind over landet, trækker det gerne en influenza eller to med sig. Det plejer at betyde en stigning i indlæggelser og er der samtidig corona, forudser Thomas Houe, en situation med pladsmangel på sygehusene.

- For at undgå en situation, hvor vi sådan set er under beskydning fra to fronter, vil jeg gerne opfordre alle, der får tilbuddet, til at tage imod en influenzavaccination, slutter han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce