cookie-og-privatlivspolitik
Jørgen Lydolph truer med at lukke sin isbar, hvis han ikke må parkere ved siden af sin forretning.
Jørgen Lydolph truer med at lukke sin isbar, hvis han ikke må parkere ved siden af sin forretning.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Lydolph får besøg af kommunen

Kommune: Lydolph har parkeret ulovligt uden for de opmærkede parkeringsbåse.
25. juli 2020 kl. 17:50 Af Margit Olsen

Annonce

NYKØBING Da Folketidende sent fredag eftermiddag fangede indehaveren af Lydolphs Isbar i telefonen, var der kø langt uden for hans forretning i Hollands Gård i Nykøbing.

Årsagen til den hurtige telefonsamtale var at overbringe Jørgen Lydolph en besked om, at en repræsentant fra Vej og Park i Guldborgsund Kommune vil besøge ham mandag for at tale med ham om hans udfordring med hensyn til parkeringsplads til hans bil ved forretningen.

- Da jeg tog lejemålet, var det første, jeg spurgte naboerne om, om der var en parkeringsplads, jeg kunne bruge, og det var der. Men for fire-fem måneder siden kom en parkeringsvagt og sagde, at jeg ikke måtte holde der, udtalte den 83-årige ismand til Folketidende i en artikel torsdag.

I artiklen sagde Jørgen Lydolph, at han ville lukke isbaren, hvis han ikke kunne få lov at parkere i Hollands Gård i de 14-15 timer, han dagligt er på arbejde.

Artiklen skabte i den grad debat på Folketidendes Facebook. Fredag rundede opslaget 170 kommentarer. Og der er stor opbakning til Jørgen Lydolphs krav om en parkeringsplads - og rigtig mange kommentarer, som handler om manglende parkeringspladser både for ansatte i byens forretninger og handlende.


Ulovlig parkering

Jørgen Lydolph, som privat også bor i Nykøbing, har i månedsvis forsøgt at få en dialog med Guldborgsund Kommune. Nu ser det ud til at lykkes.

- Mandag besøger jeg isbaren og forsøger at finde en løsning med ejeren, fortæller Arne Larsen fra kommunes Vej og Park-afdeling.

Hovedparten af parkeringspladserne i Hollands Gård er Guldborgsund Kommunes, og det er tilladt at parkere der i op til tre timer i de opmærkede båse.

- Problematikken er for Jørgen Lydolphs vedkommende, at han har parkeret uden for de opmalede båse på en lille plads ved siden af hans isbar. Og det er ulovligt, siger Arne Larsen.

Han kan dog fortælle, at der ikke er udskrevet nogen parkeringsafgift til Jørgen Lydolph.

Arne Larsen kan ikke love, at besøget mandag ender ud i, at Jørgen Lydolph får lov at parkere sin bil på den lille plads ved isboden. Eller for den sags skyld holde parkeret hele dagen i den samme parkeringsbås på pladsen.

- Som bosidende i Guldborgsund Kommune kan vi tilbyde ham at købe en parkeringslicens for 500 kroner årligt, som giver ham ret til at parkere kvit og frit på de tre parkeringspladser i Nykøbing, som vi har indrettet til betalere af parkeringslicens.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce