cookie-og-privatlivspolitik
Jørgen Lydolph er vild med Nykøbing, men kan blive nødt til at sige farvel til byen inden længe. Her som de øvrige fem steder, han har haft isbar, har opbakningen været stor.

3

Billeder

Jørgen Lydolph er vild med Nykøbing, men kan blive nødt til at sige farvel til byen inden længe. Her som de øvrige fem steder, han har haft isbar, har opbakningen været stor.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Lydolphs Isbar lukker formentlig efter sæsonen

Mistet parkeringsplads kan betyde farvel til isbaren.
23. juli 2020 kl. 14:30 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Der kan være dårligt nyt på vej til isglade beboere og gæster i Nykøbing. Lydolphs Isbar er formentlig i gang med sin sidste sæson i byen.

Det fortæller indehaver Jørgen Lydolph, og det hele drejer sig om en uenighed om en parkeringsplads.

- Da jeg tog lejemålet, var det første, jeg spurgte naboerne om, om der var en parkeringsplads, jeg kunne bruge, og det var der. Men for fire-fem måneder siden kom en parkeringsvagt og sagde, at jeg ikke måtte holde der, siger han, mens den ene kunde efter den anden betjenes, og tilføjer:

- Jeg arbejder her 14-15 timer om dagen, så jeg skal sgu have en parkeringsplads.

Parkeringsvagten foreslog, at han kunne bruge en af de nærliggende parkeringspladser med tre timers begrænsning, men det gider han ikke.

- Så skulle jeg flytte bilen flere gange i løbet af dagen, og det ville jo også optage en plads fra kunderne, siger han.

Jørgen Lydolph har henvendt sig til kommunen for at finde en løsning, men efter flere måneder er der ikke kommet svar.

- Jeg fik at vide, at sagen var sendt videre til to andre medarbejdere, der ville se på det, men jeg har ikke hørt noget, siger han.

Den 83-årige ismand er i gang med sin anden sæson i Nykøbing og har tidligere haft isbutik i Nakskov og en lang række andre steder. Alle andre steder har der været god kommunikation med den pågældende kommune, påpeger han.

Folketidende har forsøgt at få en kommentar fra kommunen til sagen, men det var onsdag på grund af ferie ikke muligt at komme i kontakt med en relevant medarbejder.


Vil ikke være til grin

Jørgen Lydolph holder stadig døren åben for kommunen i forhold til at finde en løsning, men regner med at lukke isbaren for sidste gang ved afslutningen af sæsonen:

- Jeg gider ikke være til grin, så jeg rykker videre, og der er mange steder, der har spurgt til, om jeg ville komme hen til dem. Jeg er ked af det, for jeg er helt vild med Nykøbing, men der er ikke noget at gøre.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce