cookie-og-privatlivspolitik
Der var masser af indbudte gæster på Saxkjøbing Sukkerfabrik.

12

Billeder

Der var masser af indbudte gæster på Saxkjøbing Sukkerfabrik.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Lys over Lolland sat i gang med franske talere

BILLEDSERIE: Fredag klokken 16 gik startskuddet til de næste ni dages program for de mange forskellige aktiviteter, tilbud og oplevelser, som er en del af dette års udgave af kunst- og kulturfestivalen Lys over Lolland.
17. august 2019 kl. 08:20 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING Flagene var fremme, kunsten var fremme, de indbudte gæster var på plads, og så tog fredagens officielle åbning af Lys over Lolland ellers fart.

Inden der blev givet plads til de forskellige talere - herunder de franske gæster - var der lige et indledende dansenummer, som uden ord, men med masser af kropslige udtryk og vanddråbemusik med mere, for en stund tog det stort fremmødte publikums opmærksomhed. Men som sagt: Taler var der naturligvis også i Saxkjøbing Sukkerfabrik på førstedagen af Lys over Lolland 2019.


Masser af tilbud

Formand for bestyrelsen bag Lys over Lolland, Ole Olsen, lagde ud med at henlede den tætpakkede sals opmærksomhed på, at årets udstilling endnu engang var sammensat så bredt, at det spændte over alt fra havevandring til koncerter.

Her kunne man hurtigt tilføje både børneworkshops, oplæsning af prins Henriks digte ved Ghita Nørby, "talks" af forskellig art og ikke mindst gobelinerne.

For det er jo - når alt kommer til alt - de franske kulturskatte, som er årets helt store særlige event på Saxkjøbing Sukkerfabrik.


Studerede kulturskattene

Særudstillingen med de franske gobeliner er blevet fulgt af flere omgange i Folketidende - både transporten fra Paris og den første ophængning inden den officielle start på kunst- og kulturfestivalen.

Og fredag aften gik de første gæster rundt og studerede kulturskattene, som direktør for Mobilier National, franske Marie-Hélène Massé-Bersani, gerne ville fortælle lidt om fra scenen i Saxkjøbing Sukkerfabrik.

- Nu har både Christian VII og Hendes Majestæt Dronning Margrethe været i Frankrig og set gobelinerne, og derfor føles det helt naturligt, at det nu er goblinerne, der kommer til Danmark, lød det med oversatte ord fra tolken oven på den franske direktørs flotte tale til forsamlingen.


Mange bidragsydere

I talen fra den kunstneriske leder af Lys over Lolland, Susanne Grue Jørgensen, lød der udover tak til Kulturministeriet, Guldborgsund og Lolland kommuner samt mange flere bidragsydere og hjælpere også en særlig tak til netop direktør Marie-Hélène Massé-Bersani.

- Jeg ved, hvor meget de betyder for dig, og jeg siger mange tak for, at du tør udlåne dine fornemme hjertebørn til en gammel fabrik i Sakskøbing. Det er en stor tillidserklæring, og vi siger mange tak for det, lød det blandt andet med et smil fra Susanne Grue Jørgensen med henvisning til de 17 franske gobeliner.

Se flere billeder ved at klikke på billedet herover.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce