cookie-og-privatlivspolitik
Lysmasterne skulle udskiftes, da de ikke levede op til de krav, der i 1. division er til antal watt. Kravene er mindre strenge i 2. division, men nu er klubben klar til en eventuel oprykning til sommer.

2

Billeder

Lysmasterne skulle udskiftes, da de ikke levede op til de krav, der i 1. division er til antal watt. Kravene er mindre strenge i 2. division, men nu er klubben klar til en eventuel oprykning til sommer.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Lysmaster overskred budget med kvart million

Nye lysanlæg blev dyrere end ventet på grund af underlaget.
13. januar 2021 kl. 14:30 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING 10,1 millioner kroner var der afsat til nye lysmaster på Nykøbing FCs stadion, men det viste sig ikke at være tilstrækkeligt.

Udskiftningen, der foregik sidste sommer, endte med at blive næsten en kvart million kroner dyrere end ventet.

Overskridelsen blev på knapt 237.000 kroner, og det endelige regnskab blev godkendt af Guldborgsunds økonomiudvalg på dets møde tirsdag. Men politikerne i udvalget var ikke glade for det, afslører formand og borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder (G).

- Der er altid ærgrelse hos samtlige byrådsmedlemmer, når der er overskridelse af et anlægsbudget, og det er altid beklageligt. Det er en relativt beskeden overskridelse i procent, men beløbet er selvfølgelig stort, siger han.

Årsagen til budgetoverskridelsen er primært, at der var ekstra udgifter til pælefundering på grund af jordbundsforholdene og bortskaffelse af forurenet jord fra området, der tidligere har været en losseplads.

Dertil var der ekstra udgifter til omlægning af en ukendt kloakledning.


Håber på snarlig retur

Udskiftningen af lysmasterne skete som en del af en generel opgradering af stadion.

Denne bestod også af indlæggelse af varme i banen, og baggrunden var, at NFC, der på daværende tidspunkt lå i 1. division, skulle foretage arbejderne for fortsat at kunne leve op til stadionkravene her.

Holdet rykkede efterfølgende ned i 2. division, hvor kravene ikke er så strenge, men John Brædder håber, at det kun er et pitstop.

- Vi krydser fingre for, at NFC hurtigst muligt kommer tilbage i 1. division, og som det ser ud nu, så ligger de godt til det. Jeg glæder mig bare over, at vi nu har fået lavet det, og så er det i hvert fald i orden til fremtiden, siger han.

Merforbruget dækkes af penge fra kommunekassen, for som det hedder i punktet på dagsordenen til udvalgsmødet:

- Det har ikke været muligt for rådgiver og entreprenør at tage højde for de pågældende merudgifter i tilbuddet, og udgiften kan derfor ikke henføres hertil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce